Traplift voor een Trap met een Bochten

T

Traplift voor een Trap met een Bochten mogelijkheden en prijs informatie. Kan er een traplift voor een trap met een bocht erin geplaatst worden? Op deze pagina is informatie te vinden over een de mogelijkheden van de aanleg van een traplift als de trap één of meerdere bochten heeft.

Traplift voor een Trap met een Bochten Mogelijkheden

Dat een traplift plaatsen op een rechte trap prima kan, is natuurlijk al jarenlang bekend. Maar ook een trap met een bocht is inmiddels geen enkel probleem. Bovendien is zelf een trap met meerdere bochten geen obstakel meer voor de aanleg van een veilige en goed functionerende traplift. Zelf voor een wenteltrap is tegenwoordig in de meeste gevallen ook een goede oplossing te maken voor een goed traplift. Dus voor mensen waarvoor de trap in huis een obstakel begint te worden, is er een oplossing beschikbaar.

Hoe werkt een traplift voor een trap met meerdere bochten?

Afhankelijk van het soort trap plaatst een gespecialiseerd bedrijf aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van de trap een rail. Via deze rail beweegt de traplift zich naar boven of beneden. Bij een brede vrij ruime trap plaatst men de rail meestal aan de buitenzijde van de trap. Zijn het trapgat en de trap vrij smal is de binnenzijde van de trap meestal de beste oplossing om een traplift te monteren.

Traplift voor een Trap met een Bochten Mogelijkheden

Wat is de prijs van een traplift voor een trap met bochten?

Het is moeilijk om zomaar een prijs te noemen voor de traplift. Wel is het zo dat een traplift die op een trap met bochten gemonteerd moet worden, over het algemeen, duurder is die voor een rechte trap. Er is aantal bedrijven waar je ook terecht kunt voor een tweede hands traplift. Dat kan een aanzienlijke besparing op de op prijs zijn. Bovendien is het in veel gemeenten zo dat er de mogelijkheid is om de lift geheel of gedeeltelijk gesubsidieerd aan te schaffen. Het is daarom goed of hierover vooraf informatie in te winnen bij de gemeente.

TIP: Vraag altijd een gespecificeerde offerte aan

Om te voorkomen dat je voor negatieve verrassingen achteraf komt te staan is het goed om voordat je met een bedrijf in zee gaat een goed uitgewerkte, gespecificeerde en begrijpelijke offerte aan te vragen. Wees vooral alert op zaken die op nacalculatie in de offerte zijn opgenomen en waarvoor geen prijs is genoemd. Als er onduidelijkheden zijn vraag door. Bovendien is het goed om bij onduidelijkheden schriftelijk met het bedrijf te communiceren zodat ook een toelichting “zwart op wit” staat. Dit kan trouwens prima via de mail!

Kies altijd voor een gecertificeerde traplift

Veiligheid is uiteraard eerste prioriteit bij de aanschaf van een traplift. Zorg ervoor dat je een traflift neemt die gecertificeerd is en aan alle veiligheidseisen voldoet. Daarnaast is het ook van belang dat de traplift geplaatst wordt door een bedrijf met verstand van zaken en voldoende vakkundigheid. Vraag over dit onderwerp dus altijd door en, indien noodzakelijk, laat de certificering tonen.

Bijpassende Informatie en Advies


Afbeelding
ThyssenKrupp Swing Traplift