Woonboeken Tips Recensies Kookboeken en Tuinboeken

W

Woonboeken Tips Recensies van Nieuwe Kookboeken, Tuinboeken en Woonboeken. Wat zijn goede nieuwe woonboeken? Welke nieuwe kookboeken kun je niet missen? Uit welke tuinboeken kun je de beste inspiratie voor tuinieren en tuininrichting vinden?

Woonboeken Tips Recensies van Kookboeken Tuinboeken

Op deze pagina is een overzicht van tips en recensies te vinden te kookboeken, tuinboeken, woonboeken en andere boeken die ter inspiratie dienen in huis en tuin. De selectie is bovendien samengesteld door de redactie. Ook kun je daarnaast via de links uigebreide informatie te vinden van de woonboeken, kookboeken en tuinboeken.


Woonboeken Overzicht

Wat zijn mooie inspirerende nieuwe woonboeken? Overzicht van woonboeken met informatie over de inhoud. Daarnaast zijn, voor zover beschikbaar, de recensie en waardering van het woonboek opgenomen.

Interieurs van herrijzend Nederland Recensie woonboek van Marieke KuipersInterieurs van Herrijzend Nederland 1940-65

  • Schrijfster: Marieke Kuipers (Nederland)
  • Soort boek: woonboek, fotoboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschenen: maart 2019

In korte tijd wist Nederland te herstellen van de enorme oorlogsschade. Na een moeilijke start van schaarste kwamen er tussen 1945 en 1965 meer dan 2,5 miljoen nieuwe bouwwerken bij. De bijbehorende binnenruimten waren veelzijdig in vormgeving voor wonen en werken, leren en kerken, winkelen en ontspannen. Dankzij overheidssteun voor standaardisatie en mechanisatie werd snelle en massale productie mogelijk van gebouwen, meubels en materialen voor de aankleding van de interieurs. Goed Wonen werd een begrip…lees verder >

Marleen Hartog Anders wonen - WoonboekenAnders wonen

Verhalen van paradijsvogels

  • Schrijfster: Marleen Hartog (Nederland)
  • Soort boek: levenskunstboek, woonboek
  • Recensie: Monique van der Hoeven
  • Waardering: ∗∗∗∗ (uitstekend)

De omslag van het boek maakt me al blij: heel kleurrijk vormgegeven en met een “hartjes-huis” op de voorkant, vrolijke bloemen, vogeltjes… Op het titelblad staat dat het boek is bedoeld: Voor iedereen die vertrouwt op zijn eigen vleugels – En voor iedereen die wil leren op zijn eigen vleugels te vertrouwen”. Na een inleiding door Marleen Hartog over hoe ze tot het schrijven van dit boek kwam, volgen maar liefst negen verhalen van mensen die het gewoon deden: die uit het gangbare systeem stapten en hun eigen woonwensen vormgaven…lees verder >

Kookboeken Overzicht

Wat zijn mooie nieuwe kookboeken? Overzicht van kookboeken met informatie over de inhoud. Daarnaast zijn, voor zover beschikbaar, de recensie en waardering van het kookboek opgenomen.

 

Tuinboeken Overzicht

Wat zijn mooie nieuwe tuinboeken? Overzicht van tuinboeken met informatie over de inhoud. Daarnaast zijn, voor zover beschikbaar, de recensie en waardering van het tuinboek opgenomen.


Romke van der Kaa Alles kan wachtenRomke van der Kaa – Alles kan wachten
Tuinieren op onspannen wijze
Uitgever: Olympus | oktober 2018

 


Jan Wolkers AmstelglorieJan Wolkers – Amstelglorie De volkstuin van Jan Wolkers
Tuin dagboek
Uitgever: De Bezige Bij | augustus 2018
Waardering: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Een aanstekelijk tijdsdocument vol Wolkers’ levenslust


Bijpassende Informatie