Interieurs van herrijzend Nederland

I

Interieurs van herrijzend Nederland recensie waardering en informatie over de inhoud van dit woonboek. Op 13 maart 2019 is bij Uitgeverij WBOOKS het bijzondere woonboek van Marieke Kuipers Interieurs van herrijzend Nederland verschenen.

Interieurs van herrijzend Nederland Recensie woonboek van Marieke Kuipers

Interieurs van herrijzend Nederland Recensie

Nadat de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de Interieurs van herrijzend Nederland recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn hier nu al gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van dit bijzondere woonboek Interieurs van herrijzend Nederland 1940-65 dat is verschenen bij Uitgeverij WBOOKS lezen.

Interieurs van herrijzend Nederland 1940-65

Interieurs van herrijzend Nederland Recensie woonboek van Marieke KuipersBinnenruimten van een opkomende welvaartsstaat

  • Titel: Interieurs van herrijzen Nederland
  • Schrijfster: Marieke Kuipers (Nederland)
  • Soort boek: woonboek, fotoboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschenen: 13 maart 2019
  • Omvang: 312 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek (groot formaat)
  • Waardering:

Inhoud Interieurs van herrijzend Nederland

In korte tijd wist Nederland te herstellen van de enorme oorlogsschade. Na een moeilijke start van schaarste kwamen er tussen 1945 en 1965 meer dan 2,5 miljoen nieuwe bouwwerken bij. De bijbehorende binnenruimten waren veelzijdig in vormgeving voor wonen en werken, leren en kerken, winkelen en ontspannen. Dankzij overheidssteun voor standaardisatie en mechanisatie werd snelle en massale productie mogelijk van gebouwen, meubels en materialen voor de aankleding van de interieurs. Goed Wonen werd een begrip.

Intussen wordt het steeds moeilijker om nog volledig originele interieurs uit het midden van de twintigste eeuw te vinden. Deels door slijtage, deels door verandering in smaak en techniek, maar ook door onbekendheid en onderwaardering.

Interieurs van herrijzend Nederland 1940-1965. Binnenruimten van een opkomende welvaartsstaat biedt een overzicht van de monumentale binnenhuiskunst tot de toevallig ontstane interieurs uit de wederopbouwperiode. Het boek bevat beknopte essays over de voornaamste ontwikkelingen, thematische hoofdstukken over kleur, materialen, comfort en techniek en honderden afbeeldingen.

Bijpassende Informatie