Traplift Soorten

T

Traplift Soorten Verschillen Voordelen en Nadelen. Welke soorten trapliften zijn er? Wat zijn de verschillen tussen de traplift soorten? Welke voordelen en nadelen hebben de trapliften? Op welke soort trap kun je een traplift plaatsen en gebruiken?

Traplift Soorten Verschillen Voordelen en Nadelen

Je kunt eigenlijk wel stellen dat er voor elke trap in huis of op kantoor wel een passende traplift te vinden is. In principe is de aanleg en plaatsing van een goed functionerende traplift maatwerk. Afhankelijk van de loop van de trap adviseert een gespecialiseerd vakberdrijf samen met de klant voor de best passende oplossing die het mogelijk maakt om een hoger of lager gelegen verdieping te kunnen bereiken als je minder goed ter been bent.


Overzicht van Traplist Soorten

Hieronder is een overzicht met informatie over de verschillende soorten trapliften te vinden.

Rechte traplift

Een traplift voor een rechte trap is over het algemeen de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing. Aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van de trap wordt een transportrail geplaatst waarlangs de lift zich naar boven of beneden kan verplaatsen.

Ronde traplift

Bij een traplift voor een trap met bochten plaatst het vakbedrijf de binnenzijde of aan de buitenzijde van de trap wordt een transportrail. Via deze rail beweegt de traplift zich naar boven of beneden. Bij een brede vrij ruime trap plaatst men de rail meestal aan de buitenzijde van de trap. Zijn het trapgat en de trap vrij smal is de binnenzijde van de trap meestal de beste oplossing om een traplift te monteren. Bovendien is het geen probleem om een traplift te plaatsen op een trap met meerdere bochten.

Traplift voor meerdere verdiepingen

Heeft het huis of kantoor meerdere verdiepingen dan kan er ook een traplist geplaatst worden. Afhankelijk van de situatie ter plekke kun je kiezen voor een lift waarmee je in twee verdiepingen kunt overbruggen. Een gebouw met meer dan twee verdiepingen beschikt meestal over een gewone lift en dan ligt een oplossing met een traplift minder voor de hand.

Wat is een veilige traplift?

Het plaatsen van een veilige traplift waarmee je naar boven kunt is dan wel van groot belang. Maar waaraan kun je een traplift die veilig is en aan alle eisen voldoet herkennen? Om zekerheid te krijgen over de kwaliteit van het bedrijf dat de traplift levert en plaats is het van belang om te tijd te nemen…lees verder >


Bijpassende Informatie en Advies