Wat is een veilige traplift? Advies tips en informatie

W

Wat is een veilige traplift? Advies tips en informatie. Nu ouderen en mensen met een beperking steeds langer in hun eigen huis blijven wonen is de toegankelijkheid van een huis met een trap steeds belangrijker. Ben je niet goed meer ter been dan kan een trap een groot opstakel zijn. Zo groot zelfs dat boven gelegen verdiepingen onmogelijk zijn om te betreden. Gelukkig is hiervoor wel de oplossing van het plaatsen van een traplift. En dat gebeurt dan ook steeds vaker.

Wat is een veilige traplift?

Het plaatsen van een veilige traplift waarmee je naar boven kunt is dan wel van groot belang. Maar waaraan kun je een traplift die veilig is en aan alle eisen voldoet herkennen? Om zekerheid te krijgen over de kwaliteit van het bedrijf dat de traplift levert en plaats is het van belang om te tijd te nemen. Ga goed in gesprek met de adviseur van het bedrijf en laat je tot in detail informeren over de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een traplift kopen van 123trapliften.nl. Hier kun je vooraf een gratis afspraak maken met een adviseur die vooraf langskomt om de situatie in uw huis door te nemen. Afhankelijk van uw situatie en beschikbare budget zal de adviseur een offerte samenstellen waarover u in alle rust kunt beslissen. Ga altijd goed na of ook echt alle zaken zijn opgenomen in de aanbieding en er weinig of geen posten op basis va nacalculatie zijn opgenomen.

U kunt ook kiezen voor een tweede hands traplift

Heeft u een war beperkter budget dan kunt u ook kiezen voor een tweede hands traplift. Hiermee kunt u aanzienlijk op de prijs bezuinigen. Uiteraard is het dan wel van belang dat aan alle veiligheidseisen is voldaan en er een goede garantie van toepassing die bovendien voor een langere periode geldt.

Gemeentelijke subsidie

In veel situaties geldt dat de traplift geheel of gedeeltelijk gefinancierd kan worden uit de gemeentelijke middelen. Om duidelijkheid te krijgen in uw specifieke situatie is het dan wel van belang dat u zich vooraf goed laat informeren bij de gemeente waar u woonachtig bent. Het advies is dan ook pas te beslissen nadat u de beschikking heeft over alle benodogde informatie. Mocht er sprake zijn van een afwijzing van de gemeentelijke subsidie dan kunt u bij de Woonbond controleren of dit terecht is of niet.

Ook voor een trap met bochten zijn oplossingen

Een bocht in een trap of een ronde trap is geen probleem voor de plaatsing van een lift. Wel zijn de kosten voor een rechte trap over het algemeen lager dan die voor een trap met bochten of rondingen. Op de pagina traplift voor een trap met bochten kunt u hier alles over lezen.

Bijpassende Advies en Tips