Trapleuning Soorten

T

Trapleuning Soorten Materialen en Voorbeelden. Welke soorten trapleuningen zijn er? Van welk materiaal kan een sterke en veilige trapleuning gemaakt zijn? Wat zijn de verschillen tussen de trapleuning soorten?

Trapleuning Soorten Materialen en Voorbeelden

Een goede en sterke trapleuning is onontbeerlijk als je een veilige trap wilt hebben. Bovendien is het van belang dat een trapleuning en mooi en stijlvol uitziet en past bij de vorm en het model dat de trap heeft. Op deze pagina is informatie te lezen over trapleuning soorten en materialen. Veelal wordt er gekozen voor een trapleunig in een ronde vorm omdat deze prettig voelt aan de hand als je van de leuning gebruik maakt. Maar je kunt daarnaast ook kiezen voor een vierkante op platte leuning. Als materiaal zijn RVS en hout het populairst. Daarnaast kun je ook kiezen voor een massieve metalen trapleuning.

Trapleuning met LED-verlichting - Trapleuning SoortenTIP: Verhoog de veiligheid met een trapleuning in combinatie met LED-verlichting

Rechte Trapleuning

Een rechte trapleuning bestaat, zoals de naam al aangeeft uit één recht stuk. Bij een trap met een haakse bocht kun je er wel voor kiezen om meerdere rechte trapleuningen te plaatsen omdat je deze vlak bij elkaar kunt plaatsen. Over het algemeen is de rechte trapleuning een relatief geoedkope oplossing en is deze in verschillende materialen leverbaar.

Gebogen Trapleuning

Bij een gebogen trapleuning volgt de stang op een natuurlijke, bijna vloeiende wijze de vorm van de trap. Dit geeft een wat zachter effect dan als je voor een rechte trapleuning kiest. Als je trap een haakse bocht heeft, bestaat ook deze trapleuning uit meerdere delen. De gebogen trapleuning is in verschillende materialen leverbaar.

Trapleuning uit één stuk

Zoals de naam al aangeeft, loopt deze trapleuning uit één stuk volledig door van onder tot boven. Hij volgt de bochten in de trap en je krijgt zo een mooie vloeiende lijn diet de trap op een bijna organische wijze volgt.

Bijpassende Tips en Advies