Nieuwe Kookboeken 2020 Tips

N

Nieuwe Kookboeken 2020 Tips Recensie en Informatie. Welke nieuwe kookboeken verschijnen er in het jaar 2020? Wat zijn de beste kookboeken die verschijnen? Hoe is de inhoud en de kwaliteit van de kookboeken die in 2020 uitgegeven worden?

Nieuwe Kookboeken 2020 Tips Recensie en Informatie

Met grote regelmaat verschijnen er kookboeken. De redactie heeft op deze pagina een selectie gemaakt van nieuwe boeken over koken, eten en drinken bereiden. Met regelmaat zullen er nieuwe boeken bijgeplaatst en besproken worden. Links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie en bestelmogelijkheden.

Overzicht van Nieuwe Kookboeken 2020

Het overzicht van nieuwe kookboeken 2020 met tips, recensies en informatie is per maand van verschijnen ingedeeld en daarna op naam van de schrijfster of schrijver. Links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie, de recensie en bestelmogelijkheden van het kookboek.

Flavour

Heel veel groente, nog meer smaak

  • Yotam Ottolenghi Flavour Recensie Groente KookboekSchrijver: Yotam Ottolenghi (Israël, Engeland)
  • Soort kookboek: groentegerechten
  • Origineel: Flavour
  • Nederlandse vertaling: Hennie Franssen-Seebregts
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschijnt: 3 september 2020
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings ‘alla Parmigiana’, taco’s met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels – allen voorzien van foto’s die je doen watertanden…lees verder >

Chefs en hun moestuin

Met groene tips en recepten

  • Chefs en hun moestuin Boek van Veronique De WalscheSchrijfster: Dominique De Walsche (België)
  • Soort boek: kookboek, tuinboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschenen: 6 maart 2020
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Inhoud boek: Heel wat culinaire chefs, zoals Kris De Roy van Hofke Van Bazel, Edwin Soumang van One en Lieven Lootens van ‘t Aards Paradijs, halen de groenten die ze verwerken in hun gerechten, uit hun eigen moestuin. Terwijl de ene chef zich voornamelijk richt op groenten, experimenteert een ander met eetbare bloemen of kruiden…lees verder >

Evergreen

Mikkel Karstad Evergreen Recensie Groente KookboekDe Scandinavische groentekeuken

  • Schrijver: Mikkel Karstad (Denemarken)
  • Soort kookboek: groente kookboek, Scandinavisch kookboek
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 4 februari 2020
  • Omvang: 236 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Er is veel goeds te zeggen over de kleur groen. Uit onderzoek blijkt dat groen een rustgevende werking heeft – een groene omgeving is gunstig voor onze gezondheid en ons welzijn, en verlaagt het stressniveau. Dus relax en ga mee op een mooie en smakelijke reis door de groene wereld van de Deense chef Mikkel Karstad en fotograaf Anders Schønnemann…lees verder >

De wereld thuis

  • Mascha Lammes & Ronald Giphart De wereld thuis KookboekSchrijvers: Mascha LammesRonald Giphart (Nederland)
  • Soort kookboek: verhalen en recepten
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 27 februari 2020
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Soort boek: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Eten speelt in het leven van Mascha en Ronald een allesbepalende rol. In De wereld thuis geven ze een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoe gerechten en ingrediënten van over de hele wereld hen hebben geïnspireerd en beïnvloed in wat ze dagelijks thuis op tafel zetten. Een herinnering aan een verjaardagsdiner in Frankrijk, de lekkerste sperzieboontjes van Tel Aviv, een ontmoeting met de beste chef ter wereld en heerlijke gravad lax in een Nederlandse pub in Stockholm. Bijzondere ontmoetingen en ervaringen…lees verder >

Kookboeken maart 2020

An An

Mai Nguyen An An Vietnamees Kookboek RecensieVietnamese familierecepten

  • Schrijfster: Mai Nguyen
  • Soort kookboek: Vietnamees kookboek
  • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijnt: 18 maart 2020
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Schuif aan bij Mai Nguyen en laat je betoveren door haar recepten in dit Vietnamese kookboek. Haar gerechten zijn onweerstaanbaar, gezond en geschikt voor iedere thuiskok. Doe je tegoed aan tachtig tongprikkelende snacks en maaltijden, zoals Tom rim (gesauteerde, gekaramelliseerde garnalen), Thit kho tàu (gestoofd buikspek in kokoswater) en Ca tim nuong sot hot tuong ot (geroosterde aubergine met spicy zwarte bonensaus)…lees verder >

Kookboeken april 2020

Hollandse Happen

Lekkers uit Delfts Blonde keuken

  • BLOND Amsterdam Kookboek Hollandse Happen RecensieSchrijfsters: Blond Amsterdam
  • Soort kookboek: Nederlands kookboek
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 7 april 2020
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: De lekkerste Hollandse happen van BLOND Amsterdam, het kookboek voor alle fans van BLOND Amsterdam en de Nederlandse keuken. Voor alle fans van BLOND Amsterdam en de Nederlandse keuken: in deze nieuwe uitgave van BLOND’s Hollandse happen vind je de beste gehaktballen, de lekkerste kroketten en beste stamppotten van toen…lees verder >

NOSH

Esther Erwteman NOSH Recensie Joods Vegetarisch KookboekMijn vegetarische joodse keuken

  • Schrijfster: Esther Erwteman (Nederland)
  • Soort kookboek: joods kookboek, vegetarisch kookboek
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschijnt: 7 april 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Jarenlang reisde Esther voor haar werk de hele wereld over en zo kwam ze in aanraking met de meest verrukkelijke verhalen en recepten uit landen als India, Ghana, Israël, Indonesië en Kameroen. Eenmaal thuis combineerde ze de buitenlandse smaken met de Nederlands-Joodse recepten en eettradities die ze van haar moeder leerde. Zoet en spicy combineren zoals in de Bengaalse keuken, of groenten als koolrabi roosteren en ze verwerken in een salade…lees verder >

California Dreamin’

Vivian Lui California Dreamin Kookboek Californië RecensieCulinair Californië: veelzijdig en verrukkelijk

  • Schrijfster: Vivian Lui (Verenigde Staten)
  • Soort kookboek: Amerikaans kookboek, Californisch kookboek
  • Uitgever: Good Cook
  • Verschijnt: 22 april 2020
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Californië: dé bakermat van de ‘organic food revolution’, culinaire smeltkroes, oorsprong van de foodtruckers. Thuishaven van iconische restaurants ‘Chez Panisse’ en ‘The French Laundry’, bruisend San Francisco; de fitgirls, skateboarders en surfers van Venice Beach en de wijngaarden van Napa Valley. Maak kennis met de Californische keuken, een van de meest avantgarde van onze tijd: veelzijdig en verrukkelijk lekker…lees verder >

The Lemon Kitchen Kookboek

  • Jadis Schreuder The Lemon Kitchen Kookboek RecensieSchrijfster: Jadis Schreuder
  • Soort kookboek: citroen kookboek, citroen gerechten
  • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijnt: 17 april 2020
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Als het leven je citroenen geeft, dan kun je véél meer dan alleen limonade maken. Jadis Schreuder, een fris gezicht in de culinaire wereld, toont in dit kookboek de veelzijdigheid van de gele smaakmaker: hij is niet alleen ontzettend gezond, maar opent ook een wereld vol spannende smaaksensaties. Bak vlees en vis malser dan ooit tevoren, geef groente een verrassende twist, brouw je eigen limoncello en maak een taart waar je zintuigen van op hol slaan…lees verder >

Chef Toub

Lekker Arabisch

  • Chef Toub Arabisch Kookboek RecensieSchrijver: Mounir Toub
  • Soort kookboek: Arabisch kookboek
  • Aantal gerechten: 88 recepten
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 14 april 2020
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Lekker Arabisch van chef Mounir Toub: het kookboek vol moderne Arabische gerechten voor iedereen. De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend! In Lekker Arabisch laat Mounir Toub je kennis maken met deze heerlijkheden. Van Marokko tot Turkije, van Libanon tot Afghanistan. Elke dag van de week zet je snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel…lees verder >

Kookboeken mei 2020

Buiten eten met Pieter Kok

bbq | picknick | boot | camping

  • Pieter Kok Buiten eten picknick kookboek RecensieSchrijver: Pieter Kok
  • Soort kookboek: picknick kookboek, kampeerkookboek
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 7 mei 2020
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Buiten eten met Pieter Kok – met dit kookboek kook je de hele zomer door, met recepten voor BBQ, picknick, camping en boot. De lekkerste zomerrecepten voor buiten ontdek je dit jaar in Buiten eten met Pieter Kok. Van eenpitters-in-een-handomdraai op de camping, easy take-away-it-yourself voor op de boot tot aan happy BBQ’s…lees verder >

Kookboeken november 2020

Smaakt naar meer

  • Sergio Herman Smaakt naar meer Recensie en Informatie KookboekSchrijver: Sergio Herman (Nederland)
  • Soort kookboek: wereldgerechten
  • Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  • Verschijnt: 1 november 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Inhoud kookboek: Sergio Herman maakte een wereldreis om zijn culinaire kennis uit te breiden. Samen met Axel Daeseleire, die even gepassioneerd is over vreemde culturen en producten, ging hij op avontuur. Met ‘eten’ als universele taal verkenden ze verschillende regio’s over de hele wereld…lees verder >

Bijpassende Boeken en Tips


Foto informatie
Foto bovenzijde: A. McPhee (Unsplash)