Behangsoorten Advies Tips Voordelen en Nadelen

B

Behangsoorten Advies Tips Voordelen en Nadelen. Welke behangsoorten zijn er? Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende soorten behang? Hoe kun je het het behang het beste aanbrengen?

Welke behangsoorten zijn er?

Behang is nog altijd een populaire manier om de muur en wand te bekleden. Was behang een tijdje wat minder in het vizier, inmiddels is het weer helemaal terug van weggeweest. Er zijn behoorlijk wat verschillende behangsoorten. Elke behang heeft voordelen en nadelen. Van glazvezelbehang tot fotobehang en van rauhfaser tot schuimvinylbehang. Hieronder is het overzicht te vinden.

BarokbehangDuplexbehang

Dit behang bestaat uit twee lagen papier. Duplexbehang een vrij dik soort behang waardoor het behoorlijk sterk is. Bovendien is het voordeel hiervan is dat kleine oneffenheden op de muur of andere ondergrond redelijk goed verborgen kunnen worden. In ieder geval sterker dan simplexbehang dat uit slechts één laag bestaat.

Fotobehang Tower Bridge LondenFotobehang

Het grote voordeel van fotobehang is dat het een hoge decoratieve waarde heeft. Op een aantal rollen is een afbeelding te vinden die je op de muur of een gedeelte ervan aanbrengt. Belangrijk is wel dat je dit zeer secuur doet. Als de rollen niet goed aansluiten en nauw aansluiten, ziet de afbeelding er niet mooi uit. Je kunt tegenwoordig ook fotobehang laten maken met je eigen afbeelding erop afgedrukt.

Glasvezelbehang

Zoals de naam al aangeeft is er in dit soort behang glasvezel verwerkt. Het grote voordeel hiervan is dat glasvezelbehang zeer sterk is. Je kunt er zelfs niet alte grote scheuren en gaten in de muur achter wegwerken zonder dat dit aan aan de voorzijde zichtbaar is. Dit soort behang wordt ook wel glasvliesbehang genoemd en is in verschillende kwaliteiten te koop.

RauhfaserbehangRauhfaserbehang

Rauhfaserbehang bestaat uit twee dunne papierlagen met een kleine hoeveelheid houtvezels ertussen waardoor het een wat sterkere behangsoort is. Het is goed zelf te beschilderen en eenvoudig schoon te maken is. Bijkomstig voordeel is dat het een relatief goedkope behangsoort is. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om het vooraf in kleur of met een speciaal dessin te kopen.

Schuimvinylbehang

Schuimvinylbehang bestaat uit een zogenaamd egaliserend grondpapier waarop een vinyl laag geperst. Het grote voordeel is dat je achter dit behang oneffenheden in de muur vrij goed kunt wegwerken. Bovendien is schuimvinylbehang goed schoon te maken. Dit behang is in vele soorten en kleuren verkrijgbaar en een goedkoop alternatief voor duurdere wandafwerkingen als spachtelputz, spuitwerk of granol.

Simplexbehang

Deze behangsoort bestaat uit slechts uit één laag papier. Voordeel is dat dit een relatief goedkope behangsoort is. Het nadeel is echter dat simplexbehang slechts uit een laag papier bestaat en elke oneffenheid in de muur zichtbaar blijft achter het opgeplakte behang, Daarom is het van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de muur of andere ondergrond zeer egaal is.


Bijpassende Tips en Advies