Wat zijn de Inloopdouche Voordelen?

W

Inloopdouche Voordelen. Steeds vaker verdwijnt de gewone douche met een douchebak of een douchedrempel uit de badkamer. Wat zijn de inloopdouche voordelen? Waarom is het verstandig om voor een inloopdouche te kiezen? 

Wat is een inloopdouche?

De badkamer is een ruimte in huis waar relatief veel ongelukken gebeuren. Een gladde natte vloer, zeker als het geen antislip vloer is, in combinatie met obstakels als een badmat verhogen de kans op uitglijden en vallen. Daarnaast is het betreden van een douchecabine met opstap of een douche met drempel een risico. Zeker als je wat minder goed te been bent is dit het geval. Maar ook als je goed ter been bent, verhoogt een douchebak de kans op uitglijden en vallen met alle consequenties van dien. Een goede manier om dit risico te verkleiner is te kiezen voor een inloopdouche.

Van oudsher heeft een douchecabine vaak een douchebak met een vrij hoge instap. Bij het in en uit de douche stappen verhoogt dit de kans op uitglijden aanzienlijk en dit is zeker het geval als er geen maatregelen tegen uitglijden in de douchebak of op de badkamervloer genomen zijn. Bij een zogenaamde inloopdouche is er geen sprake meer van een douchebak in de klassieke zin van het woord. De badkamervloer loopt op dezelfde hoogte over in de douchevloer. Een inloopdouche kopen is trouwens prima mogelijk via internet.

Wat zijn de Inloopdouche Voordelen?

De inloopdouche voordelen zijn legio. Omdat je bij het betreden en verlaten van de inloopdouche geen hoogte meer hoeft te overbruggen en ook geen grotere stap hoeft te maken, wordt de kans op uitglijden in de douche en ongelukken aanzienlijk verkleind. Zeker als de douchevloer en badkamervloer ook nog eens antislip zijn gemaakt, wordt de kans op uitglijders uiterst klein. Daarnaast vinden veel mensen een inloopdouche ook veel mooier. Douche en badkamer kunnen veel meer een geheel vormen waardoor de badkamer veel rustiger wordt. Een ander voordeel is dat het douchegedeelte veel ruimer gemaakt kan worden. Sterker nog je kunt er gemakkelijk twee douches naast elkaar plaatsen of een grotere douchekop ophangen voor de verhoging van het douchecomfort.

Meer informatie en en prijzen van de inloopdouche kun je de op pagina aangepast sanitair vinden.

Bijpassende Informatie en Tips


Afbeelding
Foto: Bette Sanitair