Voordelen van Led Spots

V

Voordelen van led spots. Welke voordelen hebben led spots ten opzichte van andere verlichting? Waar moet je aan denken als je dit soort lampen wilt kopen? Wat zijn de mogelijkheden van ledverlichting?

Wat zijn de voordelen van Led Spots?

In deze tijd waarin de energieprijzen behoorlijk aan het oplopen zijn, kunnen besparende lampen en verlichting een goede bijdrage leveren aan het beperken van de hoogte van de energierekening. Op deze pagina kun je uitleg vinden over de het energieverbruik van led spots ten opzichte van tradiotionele spots. Bovendien kun je hier ook informatie verstrekt over de lichtopbrengst van ledlampen.

Lichtopbrengst en stroomverbruik van Ledverlichting

Als je vroeger een gloeilamp of spot ging kopen dan moest je letten op de hoeveelheid watt die de lamp had. Des te hoger het wattage des te meer de lamp aan energie verbruikt. Met de komst van de moderne lampen die veel minder energie verbruiken is het wattage en daarmee het energieverbuik aaanzienlijk verminderd. Echter ledverlichting met een laag wattage geeft veel meer lichtopbrengts dan een ouderwetse lamp. Bovendien kun je op de verpakking van de lampen tegenwoordig ook een aanduiding in lumen terugvinden. Deze eenheid geeft aan wat de maximale lichtopbrengts van de lamp is. Om je een idee te geven van de voordelen van led spots zijn ten opzicht van de oude spots heeft de redactie onderstaand overzicht gemaakt. Allereerst is het wattage van de gloeilamp genoemd, gevolgd door een vergelijkbare ledlamp en als laatste de lichtopbrengst in Lumen.

  • 15W gloeilamp > 2W ledlamp (100 LM)
  • 25W gloeilamp > 4W ledlamp (200 LM)
  • 40W gloeilamp > 6W ledlamp (400 LM)
  • 60W gloeilamp > 8W ledlamp (700 LM)
  • 75W gloeilamp > 12W ledlamp (900 LM)
  • 100W gloeilamp > 23W ledlamp (1300 LM)

Je kunt dus aanzienlijk besparen op de energierekening door van traditionele gloeilampen en spots over te stappen op led spots en ledlampen. Meer informatie kun je vinden op de pagina energiezuinig verlichten van Milieu Centraal.

Bijpassende Tips en Advies