Kloostertafel Voorbeelden en Aanbiedingen

K

Kloostertafel Voorbeelden en Aanbiedingen. Hoe ziet een kloostertafel er uit? Wat zijn de kenmerken van dit soort eettafel? Op deze pagina heeft de redactie een overzicht gemaakt aanbiedingen, modellen en voorbeelden van kloostertafels.

Kloostertafel Voorbeelden en Aanbiedingen

Sinds enige jaren is de kloostertafel een eettafel die steeds populairder is geworden. Beperkte het aanbod zich tot voor kort in een enkel model, tegenwoordig kun je kiezen uit vele tientallen verschillende modellen en uitvoeringen. Maar wat kenmerkt dit model eettafel en maakt het bijzonder?

De naam klooster verwijst uiteraard al naar de oorsprong. Al in het Middeleeuwse klooster werd gegeten aan lange tafels die vaak een robuust uiterlijk hadden. Deze tafels moesten tegen een stootje kunnen omdat er vaak met een grote groep kloosterlingen en bezoekers aan gegeten werd. Bovendien was het maken van de tafel handwerk. Doordat het tafelblad vaak lang en zwaar was, moet deze steunen op stevige poten die deze last konden dragen. Een ander opvallend kenmerk van de echte oude kloostertafel is dat deze vaak over ornamentaal bewerkte poten beschikte. Het was en is een eettafel die tegen een stootje moet kunnen en die, zeker in de oude versie, vele tientallen jaren mee moest kunnen.

De Moderne Kloostertafel

Geinspireerd op dit soort tafels waarvan de oosprong al in de Middeleeuwen ligt, zijn er moderne modellen ontwikkeld en ontworpen. In deze moderne kloostertafels kun je de kenmerken van het originele idee nog terugvinden. Zij het dat ze vaak een combinatie zijn van de eeuwenoude kwaliteit, gecombineerd met hedendaagse moderne materialen. Stevig en robuust zijn nog steeds de belangrijkste kenmerken. Bovendien is hout vrijwel altijd het basismateriaal waarvan een goede kloostertafel gemaakt is. Zij het dat er tegenwoordig ook voorbeelden te vinden zijn waarbij delen van de tafel, zoals bijvoorbeeld de poten, gemaakt zijn van ander materiaal. Let er bij de aanschaf van de tafel wel op dat er verantwoord geproduceerd hout is gebruikt. Een ander kenmerk van de moderne kloostertafel is dat het een eettafel is waaraan geleefd mag worden. Dat er een krasje, deukje of andere kleine beschadiging in komt, is geen probleem. Het verhoogt de authenticiteit van de tafel.

Kloostertafel Aanbiedingen en Kopen

Aangezien het meestal gaat om een fors formaat, is het van belang dat je voldoende ruimte hebt in jouw huis om de deze robuuste eettafel kwijt te kunnen plaatsen. Voordeel is wel dat deze tafels vaak op maat gemaakt kunnen worden. Natuurlijk kun op zoek naar de passende kloostertafel gaan in de woonwinkel. Daarnaast zijn er ook steeds meer mogelijkheden om je online te oriënteren op de kloostertafel voorbeelden en aanbiedingen.


Bijpassende Tips en Advies