Eettafel Modellen

E

Eettafel Modellen Voorbeelden en Informatie. Welke eettafels kun je kopen? Van welke materialen kunnen eettafels gemaakt zijn? In welke verschillende vormen kun je een eettafel kopen?

Eettafel Modellen Voorbeelden en Informatie

Een eettafel kun je in een groot aantal verschillende modellen en afmetingen kopen. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is heeft de redactie op deze pagina voorbeelden en informatie van de modellen, uitvoeringen en materialen verzameld. Velen zullen graag een houten eettafel kopen. Maar ook materialen als glas, metaal, natuursteen en kunststof kunnen gebruikt zijn voor het maken van een tafel.

Verschillende Vormen en Modellen Eettafels

Uiteraard kun je het tafelblad in verschillende vormen en uitvoeringen kopen. Hieronder kun je een overzicht vinden van deze vormen en uitvoeringen.

Kloostertafel

De naam kloostertafel verwijst uiteraard al naar de oorsprong. Al in het Middeleeuwse klooster werd gegeten aan lange tafels die vaak een robuust uiterlijk hadden. Deze tafels moesten tegen een stootje kunnen omdat er vaak met een grote groep kloosterlingen en bezoekers aan gegeten werd. Bovendien was het maken van de deze robuuste tafel handwerk.

Rechthoekige tafel

De rechthoekige vorm is het meest voorkomende model in het Nederlandse interieur. Er zijn een groot aantal lengtematen waaruit je kunt kiezen. Sterker nog vaak kan de tafel op maat gemaakt worden en is daardoor in elke gewenste afmeting verkrijgbaar.

Vierkante tafel

Heb je wat minder ruimte beschikbaar dan is een vierkant model een goede oplossing. Deze neemt minder ruimte in beslag en is bovendien goed in een hoek te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een uitklapbaar of uitschuifbaar model zodat je de tafel groter kunt maken als dat nodig is als je gasten ontvang.

Ronde tafel

Het grootste voordeel van een ronde tafel is dat je er relatief veel mensen aan kwijt kunt. Daarnaast heeft de ronde vorm een een wat speelser kwarakter dan een rechthoek.

Ovale tafelOvale tafel

Ook aan een ovale tafel kun je gemakkelijker wat meer mensen kwijt dan aan een rechthoekig of vierkant model. Bovendien heeft een ovale vorm een wat zachtere uitstraling doordat de hoeken ontbreken.

Modellen en stijlen

Naast in verschillende vormen, kun je eettafel ook kopen in verschillende modelen en stijlen. Van de heel klassieke modellen, zoals bijvoorbeeld de bijna Middeleeuwse kloostertafel tot en met de uiterst moderne industriëel strak vormgegeven tafels van materiaal als metaal of glas. Qua kleuren is de ruimtste keus te vinden in bruin (hout), wit en zwart. Bovendien kun je, als je een beetje moeite doet eettafels vinden in een groot aantal verschillende kleuren.

Bijpassende Tips en Advies