Badkamermeubel Tips en Voorbeelden

B

Badkamermeubel Tips en Voorbeelden. Welke modellen badkamermeubels zijn er? Hoe verschillen de badkamermeubels van elkaar? Op welke maniet kun je de meubels voor de badkamer gebruiken?

Badkamermeubel Set met Kolomkast en WastafelkastBadkamermeubel Tips en Voorbeelden

Ook voor de badkamer geldt dat er een aantal verschillende modellen meubels is die hier kunt plaatsen. Op deze pagina heeft de redactie badkamermeubel tips en voorbeelden opgenomen. Via de links die naar de badkamermeubels verwijzen en andere onderwerpen kun je uitgebreide informatie en aanbiedingen vinden. Opvallend en onderscheidend is dat veel van de meubels in de badkamer aan de muur opgehangen worden zodat er zich ruimte onder bevindt. De belangrijkste reden hiervoor is het vocht in de badkamer. Het je meubels die je op de vloer plaatst is de kans groot dat zich eronder vocht gaat ophopen die niet opdroogt dit kan zorgen voor nare luchtjes. Bovendien is de kans groot dat er het materiaal van de kasten en andere meubels aantast en ze veel minder lang meegaan als een situatie waarin dit niet het geval is.

Badkamerkast – Kolomkast

De badkamerkast, ook wel kolomkast genoemd, is enn over het algemeen een bij hoog en redelijk smal meubelstuk. Dit type kast monteer je meestal aan de muur met ruimte eronder. Deurtjes sluiten de kast geheel of gedeeltelijk af. In de badkamerkast kun je handdoeken, washandjes en artikelen voor de lichamelijke verzorging opbergen. Soms is de badkamerkast een geïntergreerd onderdeel van een groter badkamermeubel.

Handdoekenrek

Je kunt erover discusiëren of een handdoekenrek een echt badkamermeubel is. Maar volgens onze redactie geldt dit zeker voor de losstaande en verplaatsbare uitvoering van een handdoekenrek. Zeker als een stijlvol en met zorg gemaakt model is, kan het een verrijking zijn van het interieur van de badkamer en bovendien nog praktisch ook.

Wastafelmeubel

Dit een meubelstuk waarin de wastafel geīntegreerd is. De wastafelkast is als het ware om de wastafel heen gebouwd. Voordeel is dat de afvoer is weggewerkt en niet meer zichtbaar is. Bovendien zijn er modellen waarbij er bovenop het meubel één of meerdere waskommen geplaatst zijn. Vaak is het wastafelmeubel afgesloten met deurtjes of bevat het meerdere lades. Er zijn ook modellen met een open vakken en een middengedeelte waarachter de afvoer is weggewerkt. Wastafelmeubels kunnen meestal ook gecombineerd worden met een bijpassende spiegel.

Bijpassende Tips en Advies


Afbeelding bovenzijde pagina:
@josesorianophoto