Sanitair Soorten

S

Sanitair Soorten Voorbeelden Aanbiedingen en Informatie. Wat betekent het begrip sanitair precies? Welke soorten sanitair zijn er? Waar kun je online goede sanitair aanbiedingen kopen?

Sanitair Soorten Voorbeelden Aanbiedingen en Informatie

Het begrip sanitair duidt alle artikelen aan in huis die te maken hebben met stromend water die te maken hebben met de verzorging van het menselijk lichaam. Hieronder vallen zowel de aanvoer van als de opvang ervan. Bovendien valt ook de afvoer van water hieronder. Water voorzieningen in de keuken en bij de cv-installatie worden hier meestal niet onder gerekend. Vroeger kon je vooral bij de sanitairspecialist terecht als je sanitairartikelen wilde kopen. Tegenwoordig hebben naast de specialist de meeste doe-het-zelf bouwmarken een groot aantal artikelen in de winkel. Daarnaast kun je goed en voordeling online sanitair kopen in verschillende webshops. Goed om te weten is dat makelaars het begrip sanitair of sanitaire ruimte soms gebruiken om de badkamer en toiletruimte mee aan te duiden.

Overzicht van Soorten Sanitair

Om je een idee te geven welke artikelen er onder het begrip sanitair vallen, heeft de redactie hieronder een overzicht gemaakt.

afvoer

afvoerputje

bad
Baden zijn er in een groot aantal verschillende soorten en maten. Bovendien heeft elk type bad voordelen en nadelen. Bij de keuze van het juiste bad voor jouw badkamer is het daarom handig dat op deze pagina de verschillende baden soorten voorbeelden voordelen en nadelen op een rijtje zijn gezet…lees verder >

badkuip

badmeubel

bidet
Een bidet is speciaal bedoeld voor het reinigen van de uitwendige geslachtsdelen. Het is een vrij lage losstaande pot met mengkranen waaruit warm en koud water kunnen stromen. Daarnaast kun je een bidet ook gebruiken om de voeten te wassen.

bubbelbad

closet
zie toiletpot

douchebak

douchecabine

douchegarnituur
Het douchegarnituur omvat de kranen, douchekop, watertoevoer en zeepbakjes in de douche.

douchekop

douchewand

hoekbad

inloopbad

kraan

ligbad

regendouche

stoombad
Een stoombad – of een hammam – stimuleert een goede gezondheid en ontneemt uw dagelijkse stress en vermoeidheid. De hoge temperatuur (40-50°C) i.c.m. de hoge luchtvochtigheid van het stoom, stimuleert de bloedcirculatie…lees verder >

stoomdouche

stortbak

toiletmeubel

toiletpot
De toiletpot is speciaal bedoeld voor het opvangen van urine en ontlasting die je daarna met behulp van een stortbak doorspoelt in het riool. Naast een zogenaamd watercloset waarbij water je water gebruikt om door te spoelen, is er ook een droog closet waarbij geen water te pas komt. Er zijn verschillende toilet soorten die elk een eigen werking hebben.

urinoir

waterleidingbuis

waterreservoir

wc – watercloset
zie toiletpot

zitbad

Dit is een vrij klein formaat bad waarin je alleen kunt zitten en niet liggen. Vooral in kleine badkamers kun je dit type bad tegenkomen.


Bijpassende Tips en Informatie