Baden Soorten

B

Baden Soorten Voorbeelden Voordelen en Nadelen. Welke verschillende soorten baden zijn er? Welk bad past in welke badkamer? Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende soorten baden?

Baden Soorten Voorbeelden Voordelen en Nadelen

Baden zijn er in een groot aantal verschillende soorten en maten. Bovendien heeft elk type bad voordelen en nadelen. Bij de keuze van het juiste bad voor jouw badkamer is het daarom handig dat op deze pagina de verschillende baden soorten voorbeelden voordelen en nadelen op een rijtje zijn gezet.

Baden Soorten Moderne BadkuipBadkuip

Van oudsher is een badkuip een ligbad of een zitbad dat uit één soort materiaal gemaakt is. Kenmerkend is dat een badkuip meestal vrijstaand geplaatst is en soms op pootjes staat. In vroeger tijden was dit meestal een badkuip gemaakt van koper of zink. Tegenwoordig zijn badkuipen ook in allerlei moderne kunststoffen te koop. Heel bijzonder is bovendien de badkuip van natuursteen die gevormd is door in een groot stuk natuurlijk gesteente een bad te hakken en slijpen.

Hoekbad

Als je een wat kleinere badkamer hebt, dan kan het handig zijn om de hoeken zo optimaal mogelijk te gebruiken. Is dat het geval dan is een hoekbad een zeer goede oplossing. Populair is bovendien een whirlpool in de vorm van een hoekbad. Ook als je overweegt een duobad, een bad voor twee personen, te nemen, is een hoekbad een goede oplossing omdat deze relatief weinig plaats vraagt en efficiënt de beperkte ruimte benut die in de badkamer beschikbaar is. Een klein nadeel van een hoekbad kan zijn dat de badkuip een grote volume heeft waardoor en sprake kan zijn van wat meer energieverbruik.

Voordelen van een hoekbad

  • Efficiënt ruimtegebruik en is geschikt voor een kleine badkamer.
  • Een hoekbad in duobad uitvoering vergt relatief weinig ruimte.
  • Goede combinatie met een bubbelbad of whirlpool mogelijk.

Nadelen van een hoekbad

  • Een hoekbad kan wat meer inhoud hebben dan een gewoon bad. Hierdoor kan er sprake zijn van wat meer energieverbuik tijdens het bad.

Baden Soorten Inloopbad InstapbadInloopbad of Instapbad

Het belangrijkste voordeel van een inloopbad of instapbad ten opzichte van een gewoon ligbad is de eenvoudige en lage instap. Een deurtje in het instapbad zorgt hiervoor. Door deze lage instap is een inloopbad veel veilige te betreden en is de kans op uitglijden in een gladde badkamer een stuk kleiner. In de meeste gevallen gaan de deurtjes naar binnen open. Dit zorgt ervoor dat – als het bad volloopt – de deur door de waterdruk extra goed gesloten wordt. Een goede rubberen rand zorgt ervoor dat het water niet door het deurtje kan lekken. Een inloopbad of instapbad wordt ook wel seniorenbad genoemd. Meer informatie en en prijzen kun je de op pagina aangepast sanitair vinden.

Ligbad

Als je het over baden soorten hebt, zullen de meeste van ons het ligbad meestal voor ogen hebben. Zoals de naam al zegt is het een bad waarin je languit kunt liggen. Het grootste voordeel van een ligbad zijn dat languit, met je gehele lichaam onder water kunt baden en ontspannen. Er zijn zelfs baden die voor twee personen geschikt. Dit soort bad heeft de naam duobad. Ligbaden zijn er in een zeer groot aantal variëteiten, soorten en afmetingen te koop.

Zitbad

Zoals de naam al aangeeft kun je in een zitbad alleen zitten en niet leggen. Het zitbad heeft beperkte afmetingen en kan daardoor ook in een kleine badkamer een plek krijgen. Tegenwoordig is het zitbad minder populair dan vroeger. Wel is er een kleine opkomst van het inloop of instap zitbad.


Bijpassende Advies en Tips