Gladde Badkamer Voorkomen Advies en Tips

G

Gladde Badkamer Voorkomen Advies en Tips. Hoe kun je een gladde badkamer voorkomen? Wat kun je doen om uitglijden in de badkamer te voorkomen? Op de pagina gladde badkamer voorkomen zijn tips advies en informatie te voorkomen.

Gladde Badkamer Voorkomen Advies en Tips

Tips advies en informatie om ervoor te zorgen dat je badkamer minder glad is. Er zijn vrij veel maatregelen die je kunt treffen waardoor je een gladde badkamer kunt voorkomen. Sommige manieren om de badkamer minder glad te maken zijn heel simpel en direct zelf uit te voeren. Andere oplossingen tegen gladheid en uitglijden in de badkamer vergen wat meer werk.

Een goed geventileerde badkamer voorkomt veel gladheid

Natuurlijk is het onvermijdelijk dat de badkamer nat en vochtig wordt. Dat geldt bovendien vooral voor de douchevloer. Maar je kunt er wel voor zorgen dat na gebruik van de douche of het bad de badkamer zo snel mogelijk opdroogt. Met een goed werkende ventilatie zorg je ervoor dat de badkamer niet langer nat blijft dan nodig is. Belangrijk is dat je de ventilatieroosters minimaal één keer per jaar goed schoonmaakt zodat de vochtige lucht goed wordt afgevoerd. Zo ongeveer om de vier tot vijf jaar zou je het gehele ventilatiesysteem moeten laten schoonmaken en controleren door een gespecialiseerd bedrijf. Op de pagina ventilatie tips kom je nog veel meer te weten over goede ventilatie van de badkamer.

Antislip badkamervloer in de nieuwe badkamer

Dat er water en vocht op de vloer van de badkamer komt is uiteraard onvermijdelijk. Echter het is niet nodig dat de badkamervloer hierdoor spekglad wordt. Als de badkamer gaat renoveren of een nieuwe badkamer gaat inrichten, kies dan voor een goede antislip badkamervloer. Vaak voor slechts weinig meerkosten is dit mogelijk en de kans op uitglijden is gelijk een stuk kleiner.

Antislip badkamervloer in de bestaande badkamer

Er zijn gelukkig ook oplossingen voor het antislip maken van de bestaande badkamervloer en douchevloer. Tegenwoordig het mogelijk om de vloer van de badkamer te bewerken zodat deze niet meer glad is. Dit gebeurt bovendien op een zo goed als onzichtbare manier die de vloer verder niet aantast. Zo kun je de kans op uitglijden in de badkamer voorkomen en tot vrijwel nul terugbrengen.

Tip Gladde Badkamer Voorkomen: Gebruik geen badmat

Alhoewel het vaak aantrekkelijk is om een badmat onder de voeten te hebben als je aan de wastafel staat, is er ook een risico op uitglijden als je een badmat gebruikt. Zeker als deze geen antislip laagje aan onderzijde heeft is het verre van denkbeeldig dat de badmat gaat glijden als je erop stapt met alle mogelijke gevolgen van dien. Ook is het mogelijk dat je over een badmat struikelt. Wil je toch een badmat gebruik, zorg dat dat je er een neemt met antislip onderzijde. Ook is het van belang dat de badmat niet te dik is zodat je er niet over kunt struikelen.

Kies voor een instapbad of een inloopdouche

Als je wat minder mobiel bent, kan de hoge instap van een bad erg lastig zijn. Zo lastig dat de kans op vallen aanwezig is. En zelfs een drempel in de douche of een douchebak verhoogt de kans op uitglijden en vallen. Als je kies voor een instapbad is de kans op uitglijden en vallen een stuk minder. Je kunt het bad betreden door een waterdicht deurtje. Hierdoor is de instap veel lager en veiliger. Voor de douche is het altijd veiliger om te kiezen voor een inloopdouche waarbij er geen sptake is van een een drempel of een hogere douchebak. De kans op uitglijden en vallen is bij dit soort douches dan ook aanzienlijk kleiner. En de inloopdouche voordelen zijn dan ook legio.

Bijpassende Informatie en Advies


Afbeeldingen en Filmpjes
Foto: Bette Sanitair
Filmpje: Milieu Centraal