Hoe voel je je meer thuis in je woning?

H

Misschien woon je nog maar kort in je woning en is de inrichting nog niet klaar. Of is er een andere reden waarom je je op het moment niet thuis voelt in je eigen huis. Reden genoeg om hier iets aan te doen. Maar hoe pak je het aan?

Iedere ruimte telt

We hebben al gauw de neiging om het alleen in de woonkamer gezellig te maken. Hoewel deze ruimte natuurlijk zeker belangrijk is, tellen eigenlijk álle ruimtes in huis mee. Pas als het overal leuk is ingericht, voel je je helemaal thuis in je huis. Ga daarom lekker aan de slag met de styling van meerdere kamers. Denk aan de badkamer: hier wil je eigenlijk iedere dag weer een spagevoel ervaren. Is dat geen goed vooruitzicht? Richt de badkamer daarom helemaal naar wens in. Misschien past een hoekbad bij jouw stijl, met een moderne inloopdouche en minimalistische wasbak. Vergeet de details niet, zoals een leuk handdoekenrek of vrolijke opbergmandjes. Op die manier kun je elke kamer stylen!

Om je meer thuis te voelen in je eigen woning, is het belangrijk om een ruimte te creëren die zowel comfort geeft als jouw persoonlijke stijl uitstraalt. Een sleutel tot het bereiken van dit gevoel van geborgenheid en luxe kan verrassend genoeg liggen in de keuze van je badkamerinrichting, bijvoorbeeld door het toevoegen van een badkuip vrijstaand. Een vrijstaande badkuip is niet alleen een statement stuk dat elegantie en stijl toevoegt aan je badkamer, maar het biedt ook een toevluchtsoord waar je kunt ontspannen en ontsnappen aan de dagelijkse stress. Door dit element te omringen met zachte verlichting, warme handdoeken, en je favoriete geuren, transformeer je de badkamer in een persoonlijke spa. Dit soort aandacht voor detail in je leefomgeving stimuleert een dieper gevoel van verbondenheid en comfort in je huis, waardoor je elke keer dat je binnenstapt, je echt ’thuis’ voelt.

Decoratie

Op de details gaan we nog wat verder in: let namelijk goed op de decoratie in je woning. Juist door goed na te denken over de kleine onderdelen, zorg je voor sfeer. Dit zit ‘m al in klein meubilair of sanitair, zoals een zwarte fonteinkraan in de badkamer of het toilet. Kies de stijl die bij je past. Kijk ook naar accessoires in huis: van schilderijen aan de muur tot vazen om bloemen in te doen. Hoe meer plekjes je aankleedt, hoe gezelliger je huis er natuurlijk uit komt te zien. Daarom is het essentieel om je niet alleen te richten op de grote onderdelen, maar net zo goed op de details. Sterker nog: die details spelen misschien nog wel een belangrijkere rol.

Comfortabele hoekjes

Zorg dat je comfortabele hoekjes inricht in huis, die uitnodigen om plaats te nemen. De zithoek in de woonkamer is hier het beste voorbeeld van. Richt ‘m knus in, met een goede bank, bijzettafel, fauteuil en tv-meubel. Nog een vloerkleed eronder en je zorgt voor extra sfeer. En op de bijzettafel kun je aankleding kwijt, zoals een plantje of kaarsjes. Kleed de bank aan met kussens en een plaid. Je wilt dat dit hoekje naar je roept: kom hier loungen! Als je meer ruimte hebt, kun je ook een leeshoekje inrichten – in de woonkamer of ergens anders in huis. In de slaapkamer of op zolder staat dit bijvoorbeeld ook gezellig.

Kaarsjes en lampjes

Een van dé perfecte manieren om voor sfeer te zorgen? Dat is met kaarsjes en lampjes. Plaats er veel in huis, in meerdere ruimtes! Je hebt ook genoeg om uit te kiezen. Zo zijn er waxinelichtjes, stompkaarsen en dinerkaarsen: je mag het allemaal bij elkaar combineren. Zet kaarsen op de eettafel bijvoorbeeld, of juist in de zithoek. Qua verlichting hoef je het niet te houden bij de lamp aan het plafond. Zorg liever voor meerdere, kleine lichtbronnen, ook aan de muur, op meubels of op de grond. Lampen zijn er in veel designs te vinden, dus daar kun je zeker mee spelen. Ga voor een warme, gele lichtbron, om sfeer in huis te brengen. Denk maar eens aan het licht dat van een kaarsje komt: dat kent ook zo’n gezellige gele gloed.

Geef het tijd

De laatste tip: geef het wat tijd om je thuis te voelen in je woning. Met name als je er nog maar net woont, kan het even duren. Maar ook als je je woning net opnieuw hebt ingericht, moet je er weer even aan wennen. En dat is helemaal niet erg! Langzaam maar zeker voelt dit als jouw plek – en ga je er alsmaar meer van genieten.

Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: J. Rice (Unsplash)