5x inspiratie voor een unieke badkamer inrichting!

5

5x inspiratie voor een unieke badkamer inrichting! Bij het inrichten van de badkamer wordt er tegenwoordig veel meer aandacht besteed aan de looks. Voorheen ging het meer om functionaliteit en praktisch inrichten, maar dat is allang niet meer. Er wordt enorm veel geëxperimenteerd met kleuren, patronen en materialen. Of je nou een grote of een kleine badkamer hebt, er is zoveel mogelijk! Durf jij te gaan voor een unieke en opvallende badkamer inrichting? Lees dan verder!

Kleuren trends

Waar voor de badkamer vaak gekozen werd voor zandkleur, wittinten en lichtblauw, wordt er nu gekozen voor felle kleuren en donkere tinten. Die felle kleuren zie je veelal terug in betegelde badkamer muren of een waterdicht behang met een printje. Zoals je op onderstaande foto´s kunt zien, zijn de kleuren groen en blauw komen vooral erg geliefd in combinatie met goud, zilver, zwart of crème wit.  Contrast speelt een belangrijke rol

10 Beautiful RoomsBadkamer met patronen

Patronen en vormen

Een minimalistisch interieur is kenmerkend door de cleane inrichting met vormen en het gebruik van serene kleuren. Een trend is om minimalistisch te combineren met andere interieurstijlen.  In de badkamer zie je veel wand- of vloertegels in verschillende vormen zoals honingraat. De tegels zie je zowel in zwart-wit als in  vrolijke felle kleuren en zorgen voor een wow-effect. Daarnaast is de inloopdouche echt een trend, het liefst zonder drempel! Praktisch en het ziet er stijlvol uit.

Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 3
Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 4
Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 5

Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 6

Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 7
Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 8
Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 9
Inspiratie voor een unieke badkamer inrichting 10

Materialen

Afhangend van welke interieurstijl jouw voorkeur heeft, wordt er gebruik gemaakt van verschillend materiaal in de badkamer. Neem bijvoorbeeld de glazen douchewanden omringd door  zwart metaal!  Ga voor enkel één wand om het geheel ruimtelijk te houden of kies voor meerdere wanden die een douchecabine vormen. Beide erg gaaf, kies degene die bij jouw beschikbare ruimte het beste past. In de badkamers met een bohemian look zie je veel rotan en hout terug, wat zorgt voor een zomerse sfeer. Naast zwart metaal, hout en rotan wordt er ook veel gekozen voor goud of zilver. Kranen, douchekoppen, spiegels noem maar op!

Een vereiste voor de materialen die gebruikt worden in ruimtes zoals de badkamer, is dat ze vocht- en vuilbestendig zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de raamdecoratie! Voor de badkamer zijn aluminium jaloezieen en plisse gordijnen allebei een mooie keuze. Deze raamdecoraties zijn beide vocht- en vuilbestendig én zorgen voor veel privacy wat natuurlijk belangrijk is voor in de badkamer. De jaloezieën kun je zelf bedienen waardoor je ze overdag verder open kunt zetten en wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de badkamer ze kunt sluiten. Wanneer je voorkeur uitgaat naar plisségordijnen is het aan te raden om voor een top down Bottom up uitvoering te gaan. Zo kun je namelijk beide kanten van je gordijn bedienen! Het strak ingespannen systeem zorgt voor een mega stijlvolle look & feel.