Goede Woningventilatie

G

Goede Woningventilatie Tips en Advies. Waarom is het nodig om het huis goed te ventileren? Wat is een goede ventilatie? Hoe kun je jouw huis het beste ventileren en waar moet je aan denken? Hieronder een overzicht van de redenen waarom een goed werkend ventilatiesysteem in de woning van groot belang is.

Goede Woningventilatie Tips en Advies

Voor de gezondheid is het van belang om in huis zo goed mogelijke ventilatie te hebben. Als je de woningventilatie goed geregeld hebt is de kans op een aantal klachten een stuk kleiner. Alleen al het koken, zeker als er sprake is van een open keuken, zorgt ervoor dat de lucht in huis elke dag een beetje vervuild wordt. Bovendien is stof een boosdoener. Zwevende stofdeeltje kunnen zorgen voor allerlei klachten. En dit is zeker het geval als er huisdieren zijn. Sigarettenrook is een andere vervuiler van het woonklimaat. Gelukkig is het aantal mensen dat in huis rookt wel steeds kleiner.

Ventilatie van de Badkamer en Toilet

Andere ruimtes waarin een goede ventilatie van groot belang is, zijn de badkamer en toilet. In het geval van de badkamer is het vooral het vocht dat afgevoerd moet worden om bijvoorbeeld schimmelvorming te voorkomen. Dit is trouwens ook het geval als je een aparte ruimte voor de wasmachine en wasdroger hebt. In de toilet gaat het ook wel een beetje om de afvoer van vocht maar toch vooral om de afvoer van nare luchtjes.

Regelmatig laten reiningen

Een goed ventilatiesysteem helpt uiteraard om het woningklimaat zo goed mogelijk te houden. Het is echter ook van groot belang om de ventilatie met regelmaat te reinigen. Na verloop van tijd hopen zich allerlei stofdeeltjes en andere zaken op in de roosters van het systeem. En dat beïnvloedt de werking aanzienlijk. Daarom is het van belang om het met regelmaat schoon te maken of te laten reinigen. Zelf de roosters schoonmaken waar je gemakkelijk bij kunt, kun je het beste ieder half jaar even doen. Daarnaast is aan te bevelen om eens in de drie jaar groot onderhoud te laten plegen door een professioneel bedrijf zodat het gehele systeem weer een opfrisbeurt krijgt.

Bijpassende Tips en Advies