Welke soort verf staat er mooi op jouw muur?

W

Heb je plannen om de muren opnieuw te verven in je huis? Je weet alleen nog niet welke kleur je wilt. Als je gaat verven kun je vrijwel alle kleuren gebruiken. Vaak ligt het aan het interieur welke kleur erbij past. Een landelijk interieur vraagt om donkere en lichte kleuren. Een stoer interieur vraagt voor donkere kleuren. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden voor op je muur.

Groen is fris en rustgevend

Het groen is rustgevend en oogt fris aan je muur als je kiest voor een lichte appel kleurige kleur. Wil je een landelijke of luxe uitstraling dan kies je voor een diepe donkere groene kleur. Het groen kun je goed combineren met houten accessoires. Vooral donkergroen zal goed werken. Je kunt het donker groen ook goed combineren met goudkleurige accessoires. 

Heb je witte meubels of accessoires dan is een lichte kleur groen perfect op je muur. Bij antraciete meubels kun je een grijsachtige groene kleur verven. Zorg dat de verf goed dekkend is. Een verf die goed werkt is sigma verf. De verf dekt goed en kun je zelf laten mengen met jouw gewenste kleur groen. Verf een muur groen en gebruik groene planten als decoratie. Geef het huis groene accenten. 

Een moderne en strakke uitstraling met de kleur blauw

De kleur blauw geeft je huis een moderne en strakke uitstraling. Welke kleur blauw je kiest is afhankelijk met wat je wenst. De keuze is essentieel wanneer je gaat voor de kleur blauw. Kies je voor een frisse look dan is lichtblauw perfect. Ga je voor luxe dan ga je voor de donkere blauwtinten. 

De kleur blauw op je muren kun je combineren met witte meubels en vloeren. De blauwe verf op je muren combineert goed met zwart-witte accessoires. Heb je zilverkleurige decoratie dan is de kleur blauw ideaal op je muren. Het werkt goed samen en laat het huis luxe eruit zien.

Witte of grijze muur verven in je huis

Een witte muur is altijd safe. De kleur wit geeft het huis een ruimtelijk effect. Je kunt de kleur wit combineren met allerlei kleuren. Ga je voor de witte kleur dan is sigma perfect matt ideaal voor je muren. Je krijgt standaard de witte kleur. Wil je ook muren in kleur kun je de sigma verf ook laten mengen met een kleur.

De witte kleur weerkaatst veel daglicht. Heb je kleuren in het interieur dan zul je merken dat deze feller lijken. Een grijze muur kun je overal mee combineren. Je moet er alleen opletten dat het niet te grauw overkomt. Dit kun je voorkomen door de juiste accessoires te gebruiken. Dat geldt ook voor het meubilair en de verlichting.

Een warme kleur grijs is goed te combineren met een houten vloer of houten meubelen. Lederen accessoires passen ook goed bij een warme grijstint. Accessoires in het wit of blauw combineren perfect bij een koele grijze kleur. Kies altijd voor de juiste tint grijs.


Bijpassende advies en tips