Wat is een ledstrip?

W

Wat is een ledstrip? Waarvoor kun je ledstrips gebruiken? Hoe werkt een ledstrip en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is een ledstrip? Uitleg Informatie en Aanbiedingen

Ledverlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom dan traditionele verlichting zoals gloeilampen en zelfs spaarlampen. Zeker nu ledlampen steeds geavanceerder zijn, een warme kleur uitstralen en bovendien dimmen vaak geen probleem meer is, stappen steeds meer mensen er op over. En vooral nu de energieprijzen stijgen is het de manier om te besparen op de kosten. Een led strip levert hieraan een goede bijdrage. Bij Millieu Centraal kun je meer over energiezuinig verlichten lezen.

Een relatief nieuw product in de ledverlichting is de zogenaamde . Dit zijn kleine led-lampjes die aangebracht zijn op een flexibel lint. Het grote voordeel is dat je hiermee indirecte verlichting kun creëren. Op deze manier kun saaie plekken in huis toch een nog een bijzondere uitstraling geven. En in dit gevak zelfs letterlijk. Je kunt bijvoorbeeld ledstrips aanbrengen onder de keukenkastjes of het aanrecht. Maar ook rondom een spiegel kunnen ze een bijzonder effect geven.

Ledstrips kunnen bijdragen aan een veiliger woonomgeving

Niet alleen verhoogt dit soort verlichting de sfeer in huis. Ook kun je er de veiligheid mee verhogen. Denk maar eens aan de mogelijkheden om de traptreden ermee te verlichten. Sommige mensen willen ’s nachts geen lampen aandoen bij de trap om de slaap van de huisgenoten niet te verstoren. Maar je neemt daarmee uiteraard wel een risico. Door onder de traptreden dit soort ledverlichting aan te brengen kun je toch de trap verlichten zonder dat je de huisgenoten verstoord. En het zelfde kun je bijvoorbeeld doen rondom je bed.


Bijpassende Tips en Advies