Zonnepanelen Voordelen

Z

Zonnepanelen Voordelen en Rendement. Wat zijn de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen? Waarom is het een goed idee om zonnepanelen te kopen? Welk rendement kun je verwachten van deze investering?

Zonnepanelen Voordelen en Rendement

In de afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen razendsnel gedaald. Bovendien is de kwaliteit van de panelen ook nog eens aanzienlijk toegenomen. Dat betekent dat het rendement dat je hebt op de investering die je moet doen veel beter is geworden. Bij veel van de aanbieders kun je via de website al een goed idee krijgen van de mogelijkheden en prijzen, zoals bij zonnepanelen.net waar je via de opbrengtsscan kunt uitrekenen wat de panelen in jouw geval zouden kunnen opleveren.

Zonnepanelen Meer Informatie en Tips

  • Zorg voor voldoende ventilatie rondom en onder de de panelen op het dak. Al ze te warm worden dan neemt de werking af en daarmee leveren ze dan ook minder rendement.
  • Meestal is er voor het plaatsen van zonnepanelen geen bouwvergunning nodig. Maar er zijn wel uitzonderingen. Zo mag je niet altijd een zonnepaneel plaatsen op een monument. En ook als er sprake is van een beschermd stads- of dorpgezicht is toestemming van de gemeente noodzakelijk. Voor alle zekerheid is het altijd verstandig om vooraf bij de gemeente te informeren of er nog restricties zijn voor het plaatsen van zonnepanelen in jouw specifieke situatie.
  • Particulieren kunnen via een speciale regeling BTW terugkrijgen via de overheid. Via deze link kun lezen of je hiervoor in aanmerking komt en hoe dit moet aanvragen.
  • Mocht je de zonnepanelen op een andere plek dan het dak van je huis, garage of schuur willen plaatsen dan kunnen er ook berperkende regels van kracht zijn. Ook dan is het van belang om je vooraf hierover te laten informeren bij jouw gemeente.


Bijpassende Tips en Advies