De voordelen van vloerlampen

D

Zoals de naam al zegt, is een staande lamp of vloerlamp een hoog staand verlichtingsapparaat dat op de grond wordt geplaatst. Doorgaans varieert een staande lamp van 4 tot 6 voet, afhankelijk van de functionaliteit. Aangezien het licht verhoogd is, geeft het een illusie van verticale ruimte, waardoor het een van de beste licht decoratie-ideeën is voor woningen en commerciële ruimtes. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren en beschikbaar in een scala van ontwerpen. Naast de esthetische aantrekkingskracht bieden vloerlampen echter een overvloed aan stijlvolle en unieke toepassingen. Enkele daarvan worden hieronder besproken:

Taakverlichting

Van pittoreske leeslampen tot vintage apothekers lampen, vloerlampen bieden een verscheidenheid aan utilitaire voordelen. Als ontspannen en relaxen in uw woonkamer bij een warme kop koffie en een intrigerend boek het beste deel van uw dag is, kies dan voor een prachtige vloer leeslamp als aanvulling op uw inrichting. Deze vloerlampen zijn ongeveer 4 voet hoog en verlichten alleen de schouderhoogte wanneer u zit. Door hun lengte zijn ze perfect voor ’s avonds lezen en andere taken die gewoonlijk zittend worden uitgevoerd.

Installatie

In tegenstelling tot andere verlichtingsoplossingen bieden vloerlampen het ongeëvenaarde voordeel dat ze niet geïnstalleerd hoeven te worden. Alles wat u nodig hebt is een gezellig hoekje voor de esthetiek en een stopcontact voor de stroomvoorziening. U kunt het proces van professionele hulp inschakelen, opruimen en, niet te vergeten, betalen voor de diensten volledig overslaan. Staande lampen zijn ook veel betaalbaarder dan een in uw huis geïnstalleerde wandlamp. Bovendien kunnen ze worden geïnstalleerd in letterlijk elke kamer van uw huis – van de drukke woonkamer tot het schilderachtige balkon – waardoor u het dubbele voordeel heeft van mobiliteit en elegantie.

Beschikbaar in vele designs

Staande lampen zijn verkrijgbaar in een groot aantal stijlen en ontwerpen, waardoor ze het meest gewilde decorstuk zijn voor elke huiseigenaar. Van klassieke vintage lampen met smeedijzeren afwerking tot moderne en minimalistische ontwerpen die er strak en stijlvol uitzien, er is geen gebrek aan ontwerpopties waaruit u kunt kiezen. U kunt overwegen een vleugje kleur aan uw ruimte toe te voegen door te kiezen voor een levendige lampenkap of een houten kapstok die uw inrichting samenbindt.  U kunt ook kiezen voor staande lampen met meerdere lichtunits om een hele hoek te verlichten in plaats van slechts een specifieke plek.

Esthetiek

Niet te vergeten, vloerlampen hebben een ongeëvenaarde charme van zichzelf. Ze zijn een klassiek decorstuk dat bijna alle soorten interieur thema’s aanvult – van new-age nautische ontwerpen tot old-school boerderij stijlen. Ze verhogen onmiddellijk het chique quotiënt van de kamer zonder afbreuk te doen aan functionaliteit en gebruik. Bovendien bieden vloerlampen de creatieve vrijheid om uw ruimte naar wens in te richten – een groot voordeel voor huurders die niet willen investeren in permanente verlichtingsoplossingen.

Bijpassende tips en informatie