Wandkasten Soorten en Voorbeelden

W

Wandkasten Soorten Voorbeelden en Tips. Welke soorten wandkasten zijn er? Van welke materiaal kunnen dit soort kasten gemaakt zijn? Op deze pagina heeft de redactie een overzicht gemaakt van wandkasten voorbeelden en tips.

Wandkasten Soorten Voorbeelden en Tips

Zoal de naam al aangeeft is de wandkast een meubelstuk om tegen de muur te plaatsen. Er zijn verschillende soorten en modellen wandkasten te koop die elk eigen kwaliteiten en kenmerken hebben. Uiteraard is dit type in alle prijs klassen te koop van goedkope wandkasten tot op maat gemaakte modellen van een navenant hoge prijs en alles wat er tussen zit. Hieronder is door de redactie een overzicht gemaakt met voorbeelden van de modellen en uitvoeringen.

Boekenkast

Speciaal bedacht om boeken in op te bergen, kent de boekenkast al een vrij lange geschiedenis. Als sinds er boeken zijn, bestaan er speciale opbergkasten voor. De geschiedenis van de boekenkast gaat dan ook al terug tot de Middeleeuwen. Afhankelijk van het aantal boeken dat je erin kwijt wilt, kan de omvang van dit type kast van omvang verschillen. Wat je tegenwoordig vaak ziet is dan dit type kast zelf kunt samenstellen in uitvoering en omvang. De beroemde Billy van IKEA is hiervan een goed voorbeeld.

Commode

De commode is een vrij lage kast een aantal lades en een bovenblad. Van oorsprong is deze kast afkomstig uit Frankrijk. Oorspronkelijk stond dit meubelstuk op vier, vaak rijk versierde poten en had een vlakke achterzijde en kon daardoor goed tegen de muur aansluiten. In Nederland is de commode vooral ingebruik als meubelstuk in de babykamer. In de kast is opbergruimte voor de babykleertjes en luiers. De hoogte van de commode is geschikt om de baby erop te verschonen.

Dressoir

Het dressoir is, meestal een vrij lage type kast dat tegen de wand geplaatst wordt. De geschiedenis ervan gaat al terug tot in de Middeleeuwen. Toen was het een kast met een aantal deurtjes en lades waarin vooral tafellinnen, servies en bestek hun plek hadden. Het was een kast die je vooral kon terugvinden in rijkere huishoudens. De moderne versie van het dressoir kent vele modellen en uitvoeringen. Van zeer klassiek tot uiterst modern en industrieel. Nog steeds is dit meubelstuk vaak een pronkstuk in het interieur.

Meer wandkastsoorten


Bijpassende Tips en Advies