Maak je huis klaar voor de komst van je kleintje

M

Verwacht je binnenkort een babytje? Er zijn dan een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ook in je huis moet je een aantal voorbereidingen doen om je woning babyproof te maken. Maak je huis klaar voor de komst van je kleintje. Lees hieronder een aantal handige tips over het klaarmaken van je huis voor de komst van je kleintje.

Kies voor een veilige omgeving

In je woning moet je kleintje zich veilig kunnen rondbewegen. Hoe groter je kindje wordt, hoe meer hij of zij gaat ontdekken. Bedenk daarom goed waar je je spullen opbergt. Schoonmaakmiddel moet je altijd boven in de kastjes zetten of achter een gesloten deur plaatsen. Bedenk dit ook bij andere voorwerpen. Heb je bijvoorbeeld gereedschap in de stoppenkast ruimte staan? Bedenk dan of het nodig is om het slot op de meterkast te vervangen, zodat je kindje hier onmogelijk bij komt.

Bij een woning met meerdere verdiepingen ligt ook een ander gevaar op de loer. De trap is voor je kindje heel onschuldig, maar moet goed afgeschermd worden. Kies daarom voor een traphekje bij elke trap. Je kindje beweegt zich veilig rond terwijl jij met een gerust gevoel iets voor jezelf doet.

Leg alles op een veilige plek

Een andere belangrijke stap is het opruimen en schoonmaken van je huis. Dit begint natuurlijk met de babykamer. Maak deze helemaal leeg en grondig schoon. Het is ook handig om de rest van je woning goed op te ruimen. Breng spullen die je niet gebruikt naar de kringloop en geef spullen in huis een vaste plek. Op deze manier is het makkelijker je huis schoon en netjes te houden zodra de baby er is. Ook is in een opgeruimd huis de kans op ongelukken een stuk kleiner. Je moet vaak genoeg ’s avonds of ’s nachts iets voor je kindje zoeken. Dan is het wel zo prettig als je het flesje of de speen in één keer hebt gevonden.

Kinderkamer Inrichten Speelgoed

Ga voor een leuke inrichting

Naast opruimen en schoonmaken is het inrichten van de babykamer natuurlijk het leukste onderdeel van het babyproof maken van je huis. Zorg voor een veilig wiegje voor de baby en een fijne stoel voor jou om in te zitten. Maak stopcontacten dicht met een speciaal veiligheidsslot en werk snoeren, lampen en draadjes goed weg. Koop je een leuke plant voor de babykamer? Hang of zet deze dan buiten bereik van je kleintje. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met een aantal simpele stappen ben je goed voorbereid op de komst van je baby.


Bijpassende Tips en Advies