Kamer die elk kinderhart sneller laat kloppen

K

Ben je net verhuisd en moet de kinderkamer nog ingericht worden? Of is de huidige kinderkamer aan vervanging toe? Het startpunt bepalen is altijd lastig. Er moet zoveel gedaan worden dat je soms door de bomen het bos niet niet meer ziet. Wil jij je kind verrassen met een spectaculaire nieuwe kamer? Neem dan zeker eens onderstaande tips door.

Waar moet ik beginnen?

Wanneer je aan de slag gaat met een kinderkamer is het altijd goed om eerst wat inspiratie op te doen. Kijk eens rond op Pinterest en stel een moodboard samen. Dit geeft al een globaal idee van de inrichting van de kamer, en zorgt ervoor dat je weet wat je aan moet schaffen. Niet alleen moodboards kunnen je helpen bij het samenstellen van een kinderkamer, maar er zijn ook websites die leuke sets voor je samenstellen. Een goed voorbeeld hiervan is by MM Store kinderkamers. Op de website heb je keuze uit een ruim assortiment aan bedden en leuk samengestelde sets.

Tips om de kinderkamer op te pimpen

Heeft de kinderkamer geen complete make-over nodig? Dan is het misschien wel leuk om een aantal kleinere aanpassingen te doen om de kamer wat op te pimpen. Een aantal tips die je hierbij kunt gebruiken zijn:

  1. Maak gebruik van een blikvanger. Dit kan van alles zijn: een leuk printje op de muur, een mooi vloerkleed, een spectaculair bed en ga zo maar door. Kies iets uit waar je kind enthousiast van wordt.
  2. Zorg voor veel opbergruimte. Dit zal voor je kind zelf niet zo belangrijk zijn, maar als ouder ben je er heel blij mee wanneer al het speelgoed netjes opgeruimd kan worden.
  3. Breng wat extra kleur aan. Dit is een kleine aanpassing, maar wel met een grote impact. Door wat extra kleur toe te voegen kun je de kamer eenvoudig opfleuren.

Start de make-over met een nieuw bed

Ben je toch van plan om de kinderkamer goed aan te pakken? Dan is het wellicht makkelijk om het bed als uitgangspunt te nemen. Het is namelijk heel belangrijk dat je kind tevreden is met het bed, omdat hij of zij er toch iedere nacht in moet slapen. Een aantal leuke ideeën voor een jongensbed zijn een brandweerbed, piratenschip bed en een raceauto bed. Wanneer je een definitieve keuze hebt gemaakt voor het bed kun je hier de rest van de kinderkamer op afstemmen.

Ben je van plan om aan de slag te gaan met de kinderkamer? Lees bovenstaande tips dan nog eens rustig door om ervoor te zorgen dat je geen onnodig werk verricht.


Bijpassende tips en informatie