Opgeruimde kamers in huis zijn gezelliger

O

Zorg voor opgeruimde kamers in huis, het maakt je woning zoveel gezelliger! Waar het regelmatig opbergen van het speelgoed van de kinderen, de losse paperassen van je partner en bijvoorbeeld je eigen tijdschriften zo vanzelfsprekend klinkt, is dat het vaak allerminst. Wie op de vrijdagavond de deur opentrekt zal opmerken dat er door de week heen ontzettend veel spullen op de vloer, op tafel en op het dressoir verzameld zijn. Tijd om de kamer op te ruimen, zodat je optimaal kunt genieten van het weekend. 

Om het opruimen van kamers makkelijker te maken, is het belangrijk om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van vouwkratten, die je snel in de trapkast kunt schuiven. In plaats van deze vouwkratten kunnen ook assortimentsdozen de uitkomst voor je vormen. Ze staan fraai in een open kast! Belangrijk bij de aanschaf van dergelijke hulpmiddelen is de stevigheid ervan. Niets is vervelender dan een krat of assortimentsdoos die barst. 

Start met één volledig opgeruimde kamer

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Het zal lastig zijn om de volledige woon schoon en netjes te houden gedurende een werkweek. Je hebt immers niet iedere avond de energie en tijd om de kleding van je kinderen van de vloer te pakken, op te vouwen en weer netjes in de kast te leggen. Een goed startpunt is één volledig opgeruimde ruimte. Kies bijvoorbeeld voor de woonkamer, daar je hier een groot deel van de tijd door zal brengen. Vanuit deze opgeruimde kamer kun je vervolgens proberen ook de slaapkamer zo net mogelijk te houden. Het levert je ontzettend veel op! De rust in je hoofd helpt je gevoelens van stress te voorkomen, laat je minder snel piekeren en geeft je energie. 

Voorkom een vol aanrechtblad

Naast de woon- en slaapkamer is ook de keuken vaak een bron van rommel, ergernis en chaos. Houd het aanrechtblad schoon en overzichtelijk door bijvoorbeeld de vuile vaat direct na het eten in de vaatwasser te zetten. Het zorgt voor rust en laat je meer van het interieur in de woon- en eetkamer genieten als je de volgende ochtend naar beneden komt. Maak daarnaast gebruik van leuke weckpotten in de keuken, waarin je de verschillende soorten pasta’s en rijst in kunt bewaren. Dit voorkomt dat je met allemaal losse verpakkingen in kasten zit. Het maakt de kastjes al snel erg rommelig! 

Bijpassende informatie