Back to school, maar wel met een goede laptop!

B

Wanneer je voor school op zoek gaat naar een nieuwe laptop, wil je wel een goede laptop hebben. Maar wat is nou een goede school laptop? Je moet voor jezelf een aantal vragen beantwoorden waarvoor je de laptop allemaal gaat gebruiken. Een aantal belangrijke dingen zijn: het werkgeheugen, het formaat, het besturingssysteem en het gewicht van het apparaat.

Ga je voor nieuw of tweedehands?

Er is een ruim aanbod aan nieuwe laptops, maar hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Een goed alternatief voor een nieuwe laptop zijn refurbished laptops. Dit is een tweedehands laptop, maar deze is volledig nagekeken. Schaf je deze bij een bedrijf aan, zijn deze niet te onderscheiden van een nieuwe laptop, ze werken uitstekend naar behoren en je krijgt er zelfs nog garantie bij. Alleen dan voor een fijnere prijs.

Alleen voor huiswerk of ook andere taken?

Ben je van plan om je laptop alleen voor huiswerk te gaan gebruiken, of ook andere taken? Dit kan een behoorlijk verschil maken in de keuze die je maakt voor het soort laptop dat je wil aanschaffen. Je zult hoogstwaarschijnlijk je laptop ook gaan gebruiken in het weekend om een heerlijk Netflix film te kijken of andere socials te bezoeken. Bedenk van tevoren goed hoe belangrijk dit voor je is.

In je tas

Je neemt je laptop waarschijnlijk dagelijks mee in je tas naar school. Het is goed om te kijken of de laptop die je wil aanschaffen, ook makkelijk mee te nemen is in je tas. Er moet dan natuurlijk ook nog wat ruimte over blijven voor je andere schoolspullen. Daarnaast is het ook handig om te weten hoelang de accu van de laptop mee gaat, ben je je lader een keer vergeten, dan is het fijn dat je niet binnen een uurtje zonder stroom zit.

Je laptop verzekeren

De meeste mensen zijn natuurlijk hartstikke zuinig op zijn of haar laptop, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Niet iedere schade is te voorkomen. Daarom kan het verstandig zijn om je laptop te verzekeren. Dit kan bij zowel een nieuwe laptop als bij een refurbished laptop. Je kunt verschillende pakketten kiezen voor de schade die gedekt wordt. Je kunt ervoor kiezen om alleen bij schade en defecten te verzekeren, maar ook diefstal is mogelijk. Dit kost vaak maar een paar euro per maand en daarom zeker de moeite waard.

Bijpassende informatie en advies