Kasten Soorten Voorbeelden

K

Kasten Soorten Voorbeelden Tips en Aanbiedingen. Welke soorten kasten zijn er? Waarvoor kun je de verschillende modellen kasten gebruiken? Wat is de herkomst en geschiedenis van elke soort kast?

Kasten Soorten Voorbeelden Tips en Aanbiedingen

Kasten zijn er uiteraard in vele uitvoeringen en modellen. Op deze pagina heeft de redactie een overzicht gemaakt van de vele verschillende kasten soorten die er zijn. Van kledingkast tot boekenrek en van apothekerskast tot dressoir. Wil je een buffetkast kopen, een wandmeubel aanschaffen of wat voor kast dan ook uitzoeken? Hierover kun je op deze pagina tips vinden. Bovendien zijn er voorbeelden van de verschillende soorten kasten opgenomen.

Apothekerskast

In een apothekerskast werden oospronkelijk medicijnen opgeborgen. Hierboven bevindt zich een ondieper gedeelte met planken dat vaak kon worden afgesloten met glazen deurtjes. Dit is een soort vitrine waar potten en flessen met kruidendranken, siropen en chemicaliën konden worden uitgestald. De apothekerskast werd meestal helemaal op maat gemaakt. Als je een goede en echte apothekers kast wilt kopen dan kan dat behoorlijk prijzig zijn. Tegenwoordig zijn er ook moderne kasten die op de apothekerskast geïnspireerd zijn.

Boekenkast

Oorspronkelijk bedoeld om zoveel mogelijk boeken in op te bergen is de functie van dit type kast verandert. Een boekenkast is een kast met een gesloten achterzijde waarin veel, meestal verstelbare, planken zijn geplaatst. Soms is er in de boekenkast ook een afsluitbaar kastgedeelte opgenomen. De luxere boekenkast heeft soms ook glazen deuren waarmee je de kast aan de voorzijde afsluit zodat er zich minder stof in kan verzamelen.

Boekenrek

Het boekenrek verschilt van de boekenkast doordat het een open achterzijde heeft. Nadeel is dat het daardoor wat eerder stof verzamelt. Voordeel is dat je deze kast soms aan beide zijden kunt gebruiken en het gewicht lager is. Bovendien is een boekenrek meestal ook wat goedkoper.

Kasten Soorten BuffetkastBuffetkast

Een buffetkast is van oorsprong bedoeld om er de welstand van een huishouden in te tonen. Het is een vrij grote kast met aan de bovenzijde een vitrine gedeelte dat afgesloten kan worden. Hierin toonde met het luxe serviesgoed en ander tafelgerei. Het onderste gedeelte van de buffetkast bevat meestal een aantal lades en met deurtjes afgesloten kastgedeeltes waarin je bijvoorbeeld tafellinnen en bestek kunt opbergen…lees verder >

Commode

Van oorsprong is een commode een wat lagere ladekast met een vlakke bovenzijde die uit Frankrijk afkomstig is. In Nederland gebruiken we de commode vooral als kast in de babykamer. De vlakke bovenzijde van de kast is dan in gebruik om de baby op een veilige en praktische manier te kunnen verschonen.

Dressoir

Dit is een middelhoge kast met een vlakke bovenzijde die je meestal in de woonkamer kunt vinden. Van oorsprong was het een lage buffetkast waarbij het vitrinegedeelte ontbrak. Het dressoir is in vele modellen stijlen te koop, van industirieel design tot barok.

Kledingkast

Zoals de naam al aanduidt is de kledingkast bedoel om kleding in op te bergen. De kleidingkast beschikt over een gedeelt waarin kleding kan worden opgehangen, vaak gecombineerd met planken en lades. De meeste kledingkasten kunnen met deuren (soms met hieron spiegels) worden afgesloten. Maar dat is niet altijd het geval. Is een hele muur bedekt met kledingkasten dan noemen we dit vaak een kastenwand.

Wandkast

Zoals de naam al aangeeft is de wandkast een meubelstuk om tegen de muur te plaatsen. Er zijn verschillende soorten en modellen wandkasten te koop die elk eigen kwaliteiten en kenmerken hebben.

Meer Kasten Soorten en Modellen

Uiteraard zijn er nog meer modellen en soorten kasten. Hieronder zijn ze opgesomd.

 • Dokterskast
 • Doorloopkast
 • Garderobekast
 • Hangkast
 • Inloopkast
 • Kabinetkast
 • Keukenkast
 • Nachtkastje
 • Schoenenkast
 • Schuifdeurkast
 • Secretaire
 • Servieskast
 • TV-Meubel
 • Vakkenkast
 • Vitrinekast

Bijpassende Tips en Informatie