Kelder ombouwen tot spelletjeskamer, waar moet je dan allemaal op letten?

K

In eens zag je het helemaal voor je, die kelder moet helemaal anders. Je ziet een super gave spelletjeskamer voor je waar je lekker kan relaxen met vrienden en samen spelletjes kan doen. Maar dan moet er natuurlijk nog wel wat gebeuren aan die kelder, hij staat nu wat onder het stof met wat spullen er in ter opslag. Maar dat is niet meer het doel van deze kamer en daarom mogen alle spullen er uit.

De eerste stap

Je moet natuurlijk ergens beginnen en wat is er nu beter dan beginnen bij het begin en dat is natuurlijk de kelder leeg halen. Als dat gedaan is, kun je verder. Daarna is het handig dat je de muren, het plafond en vloer gaat controleren op mogelijke scheuren of gaten zodat je deze ook kunt restaureren. Ook moet je de kelder goed vochtvrij maken. Het gebeurt namelijk vaak dat er water en vochtproblemen zijn in kelders. In veel nieuwbouwwoningen met kelders hebben ze een speciale manier van dunpleister nieuwbouw wat tot nu toe lijkt te werken. Maar er zijn veel opties en veel specialisten die daar bij kunnen helpen.

Stap twee

Vervolgens is het handig om ideeën uit te tekenen of uit te laten tekenen door een architect. Vaak is het handig om een extra paar ogen erbij te halen die een frisse blik geven, zodat ze mee kunnen denken. Niet alleen in jouw ideeën maar ook voor een eventuele andere indeling. Zij zien dan weer zaken waar je zelf nog niet bij stilgestaan hebt. Als alle muren gecontroleerd zijn samen met de vloer en het plafond is het tijd om te besluiten wat je met de muren en vloer gaat doen. Wat ga je op de muur doen. Wordt dat behang of wordt dat een kleurtje verf? Ga je een renovlies behanger of schilder inhuren of doe je het allemaal zelf. Ook de vloer moet een nieuwe vloer krijgen, bijvoorbeeld met laminaat of tegels. De vraag is of je daar bedrijven voor in gaat huren of  ben je zelf handig genoeg.

Inrichting

Dan zijn de muren en de vloer gedaan. Dan gaan we over tot inrichten maar is de vraag wat gaan we er allemaal in doen. Wat voor spelletjes gaan er gespeeld worden? Een grote tafel met fijne stoelen is sowieso wel handig voor spellen zoals monopoly, risk of catan.. Maar je kan ook een leuke speciale kaartspel tafel kopen voor als je vaak kaartspellen doet met je vrienden. Maar een dartbord of pooltafel is ook een leuke toevoeging aan je spelletjeskamer. Dan nog een leuke leren bank en een bar met barkrukken en je spelletjeskamer is helemaal af. Nog wat boxen voor muziek om het echt helemaal geweldig te maken. Dan ben je helemaal compleet. Wat je in de kamer doet, hangt natuurlijk volledig af van de spelletjes die je van plan bent om te spelen met je vrienden. Gaan het vooral bordspellen zijn, dan ben je snel klaar. Maar zijn jullie helemaal van het poolen en darten, dan zit er iets meer werk in.

Bijpassende tips en informatie