Een makelaar in Groningen inschakelen: Hiervoor doe je het

E

Ben je op zoek naar makelaars in de stad Groningen? Vaak adviseren mensen om een makelaar in te schakelen voor zowel de verkoop als de aankoop van een woning. Toch zijn er velen die denken dat ze alles alleen kunnen regelen. Het adverteren via sociale media maakt het eenvoudiger om mensen te bereiken, het schrijven van een tekstje is ook zo gedaan en die foto’s komen ook wel goed. Toch? Ondanks dat het vandaag de dag eenvoudiger is geworden, maakt de expertise van de makelaar het verschil. Maar waarom dan eigenlijk?

Veel kennis over de woningmarkt beschikbaar

De makelaars in de stad Groningen weten als eerste hoe de woningmarkt in elkaar zit. Iedere dag worden er huizen aangeboden, die bij een bepaald publiek passen. Denk aan de eensgezinswoningen die voornamelijk bedoeld zijn voor jonge gezinnen, maar ook de grotere villa’s voor mensen met een groter vermogen. Doordat er veel kennis is over de woningmarkt, kunnen er veel adviezen komen en kan de professional gerichter kijken naar de huizen die het beste bij je passen. Of wat dacht je van het goed op de markt brengen en adverteren van jouw huidige woning? 

Aan de hand van wensen en eisen

Als je een makelaar inschakelt, kan deze aan de hand van jouw wensen en eisen een woning vinden die bij je past. Iedereen heeft een eigen budget en voor ogen hoe een droomhuis eruit moet komen te zien. Vooraf kan je alles al op papier zetten, zodat je goed voorbereid naar een eerste gesprek gaat. De makelaar kijkt dan samen met jou naar de beschikbare woningen op de markt. Houd er rekening mee dat huizen nooit volledig op jouw wensen aansluiten. Maar een professional weet precies hoe je er toch het beste van kan maken.

De woning verkopen met een makelaar

Na het vergelijken van de makelaars op “Adomio” kan je ook jouw huis verkopen. De makelaar komt langs om de woning te bekijken, laat een goede taxatie uitbrengen en zorgt dat er een advertentietekst komt. Ook komt er een professionele fotograaf langs om foto’s te maken van alle ruimtes. De makelaar geeft jou adviezen om alles goed te laten verlopen. Samen met de professional wordt er een vraagprijs opgesteld en kan je alles uit handen geven. Voordat je het weet, heb je jouw woning verkocht of beginnen de bezichtigingen binnen te druppelen.

Alle juridische documenten goed opgesteld

De makelaar zorgt aan het einde van het proces dat alle juridische documenten naar behoren opgesteld zijn. Hiervoor werkt de makelaar nauw samen met een notaris. De juridische documenten moeten immers goed opgesteld zijn om op een later moment niet in de problemen te komen. Samen onderteken je het document en kan je genieten van een nieuw avontuur in je leven. Met de hulp van een makelaar verloopt het allemaal een stuk soepeler en zorg je voor een resultaat die je in je eentje niet voor elkaar had kunnen krijgen tijdens de aan- en verkoop. 

Bijpassende informatie

Foto bovenzijde: Reitdiephaven, Groningen (M. Boss, Unsplash)