Stank in Huis Bestrijden Tips en Advies

S

Stank in Huis Bestrijden Tips en Advies. Hoe kun je de oorzaak van de stankoverlast vinden? Wat kun je doen tegen stank in huis? Hoe kun je vervelende luchtjes en geuren in de woning voorkomen of verminderen?

Stank in Huis Bestrijden Tips en Advies

Het is heel vervelend als er onaangename luchtjes en geuren in huis hangen. Dat is natuurlijk niet prettig voor de bewoners en bovendien onaangenaam voor gasten. In veel gevallen zal de oorzaak van de stankoverlast bekend zijn. Heb je bijvoorbeeld honden en die komen nat thuis van een lange wandeling dan is de oorzaak wel bekend. Maar het komt ook met regelmaat voor dat de oorzaak ervan minder duidelijk is en het moeilijk of zelfs onmogelijk is om zelf de oorzaak te vinden.

Hoe kun je de oorzaak van stankoverlast opsporen?

Nare geuren kunnen verschillende oorzaken hebben. En het is vaak een hele uitdaging om de oorzaak te vinden. Je kunt hierbij denken aan wat meer voor de hand liggende bronnen als het riool of water dat blijft staan in de kruipruimte. Bovendien kunnen vocht in de spouw en schimmel achter het behang of in de muur de veroozaker zijn van de stank. Aangezien het vaak heel lastig is om de oorzaak zelf te vinden en aan te pakken is het aan te bevelen om geurmetingen te laten doen door een vakkungdig bedrijf en met behulp van speciale meetapparatuur. Een goed voorbeeld hiervan is een geuronderzoek door Strooming. Zowel in woningen als in de bedrijfsomgeving doen de specialisten onderzoek naar stankoverlast.

Wat houd een professioneel geuronderzoek in?

Tijdens een geuronderzoek speurt men geurcomponenten op. Na chemische of microbiologische analyse kunnen de geuren worden aan een bron gekoppeld. Daarna is de oorzaak bekend en volgt een advies hoe het probleem in uw woning of bedrijf kunt oplossen. Gelukkig is vrijwel altijd mogelijk. Vaak is het bovendien mogelijk om dit zelf aan te pakken. Is het probleem lastiger te verhelpen dan geeft een goed bedrijf het advies welke specialisten er nodig zijn voor het definief verhelpen van de stank in huis.

Bijpassende Tips en Informatie