Stofzuiger met zak: de voordelen op een rijtje

S

Toe aan een nieuwe stofzuiger? Dan gaat er een wereld voor je open. Tegenwoordig zijn er ongelooflijk veel verschillende soorten stofzuigers verkrijgbaar. Het is dan goed om te weten wat de beste keuze is. Dit is echter heel persoonlijk. Waar de één zweert bij een stofzuiger zonder zak, zal de ander zijn stofzuiger mét zak voor geen goud willen ruilen. Het is belangrijk om zelf alle voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten. In dit artikel gaan we dieper in op de stofzuiger met zak. Want waarom zou je voor deze traditionele stofzuiger kiezen? Wat maakt een stofzuiger met stofzuigerzak voor jou wellicht de beste keuze? Laat je inspireren door de onderstaande voordelen.

Hygiënischer

Heb je last van hooikoorts of een stofmijtallergie? Dan is het prettig als het huis zo stofvrij mogelijk blijft. Een goede stofzuiger is dan niet alleen essentieel, maar het is ook belangrijk dat er tijdens het stofzuigen en het legen van de zak of bak zo min mogelijk stofdeeltjes terug in de lucht worden geblazen. Als je een stofzuiger zonder zak hebt, moet je de bak openen en deze zelf legen. Tijdens dit proces wordt er een hoop stof terug de lucht in geblazen. Zelf adem je dit ook in. Dat is niet prettig. Zeker niet als je sterk allergisch bent. Een stofzuigerzak is bovendien beter in staat om ook de fijne stofdeeltjes vast te houden. Hierdoor ervaar je minder ongemak van stof in huis.

Meer inhoud

Nog een voordeel van een stofzuiger met zak is dat je deze veel minder vaak hoeft te legen. Een stofzuiger met een bakje is vrijwel altijd veel sneller gevuld. Dit blijft een onprettige klus en dan is het dus ook fijn als dit zo min mogelijk hoeft worden gedaan. Als je kiest voor een stofzuiger met zak, dan blijft het een tijdrovende klus, máár hoef je dit dus minder vaak te doen.

Stofzuigerzakken kopen? Let er dan wel op dat je kiest voor een zak die echt aansluit op jouw stofzuiger. Het komt nog geregeld voor dat mensen kiezen voor zakken die eigenlijk niet geschikt zijn voor hun stofzuiger. Hierdoor werkt de stofzuiger niet goed of wordt er minder stof opgevangen. Let dus goed op de specificaties van de stofzuiger en zak. Vooral in het begin.

Minder kans op rommel tijdens het legen

Het fijne van een stofzuigerzak is dat alle stof en vuil netjes in de zak opgeborgen blijft. Ook tijdens het legen komt dit niet vrij. Als je de bak uit een stofzuiger zonder zak haalt, dan komen er al direct stofdeeltjes mee. Als je deze vervolgens ook nog eens in de prullenbak probeert te legen, dan vliegt er vrijwel altijd stof alle kanten op.

Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: Unsplash