Parasol Modellen

P

Parasol Modellen Voordelen en Nadelen. Welke modellen parasols zijn er? Van welke materiaal kan de parasol gemaakt zijn? Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende parasols?

Parasol Modellen Voordelen en Nadelen

Er zijn een aantal verschillende modellen parasols. Vorm, uitvoering, gebruikte materialen en de wijze waarop de parasol geplaatst wordt, zijn de belangrijkste verschillen tussen de modellen. Deze pagina bevat het overzicht met parasol modellen. Bovendien is hier informatie over de toepassing en de voordelen en nadelen van de parasols te vinden.

Parasol Modellen MuurparasolMuurparasol

Het meest kenmerkende voordeel van de muurparasol is dat deze met een zwenkarm aan de muur gemonteerd is. Hierdoor is dit type parasol zeer geschikt voor een balkon omdat je er geen voet voor nodig hebt die veel ruimte in beslag neemt. Nadeel is dat dit model parasol niet verplaatsbaar is. Wel kun je de muurparasol verdraaien met behulp van de zwekarm.

Rechthoekige parasol

De rechthoekige parasol is een goede oplossing voor een ondiep terras of een balkon. Doordat een rechthoekige parasol een lange rechte zijde heeft en een relatief ondiepe korte zijde, is deze speciaal voor dit soort plekken geschikt. Je kunt een rechthoekige parasol kopen met een voet in het midden en bovendien als muurparasol en zweefparasol. Van dit model parasol zijn ook uitvoering te vinden die als barbecueparasol kunnen dienen.

Parasol Modellen Ronde ParasolRonde parasol

De ronde parasol is het meest klassieke model. Vaak zijn ze trouwens niet echt rond maar meerkantig en geven een rond effect. Een Japans moedel kan trouwens wel zo goed als rond zijn. De ronde parasol is verkrijgbaar met een voet in het midden. Bovendien kun je ook kiezen voor een ronde zweefparasol of muurparasol.

Stokparasol

De stokparasol is het klassieke parasolmodel. Als je een kind vraagt om een parasol te tekenen zullen er op de meeste tekeningen ronde stokparasols verschijnen. Het is het model parasols dat steunt op een paal (stok) die zich midden onder de parasol bevindt. Vaak is deze paal verstelbaar. Dat wil zeggen dat de parasol een zogenaamde knikarm heeft waarmee de stand van de parasol gebogen kan worden. Je kunt trouwens uit verschillende stokparasol modellen kiezen.

Parasol Soorten Vierkante ParasolVierkante parasol

Voordeel van de vierkante is dat het iets meer schaduw oplevert dan het ronde model. Er zijn drie soorten vierkante parasols: de klassieke parasol met een paal in het midden, de vierkante zweefparasol en de vierkante muurparasol. Het grote voordeel van de laatste twee modellen, is dat er meer vrije ruimte in de schaduw van de parasol is omdat de paal niet in de weg staat. Het enige nadeel is dat de vierkante parasol over het algemeen wat duurder is dan het andere formaat.

Parasol Modellen ZweefparasolZweefparasol

Het grote voordeel van een zweefparasol is dat de voet niet midden onder de parasol staat. De voet van de staat aan de zijkant en de parasol is bevestigd aan een overhangende constructie. Hierdoor staat de voet van minder in de weg en is er meer ruimte in de schaduw. Je kunt een zweefparasol zowel als rond en als vierkant model kopen. Over het algemeen is een zweefparasol wel wat duurder dan een een model met een voet in het midden.


Bijpassende Tips en Advies