Tuinafscheiding Soorten

T

Tuinafscheiding Soorten Voordelen en Nadelen. Welke soorten tuinafscheiding zijn er? Van welke materiaal kan de schutting of het hekwerk van de tuin gemaakt zijn? Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende soorten tuinafscheiding?

Tuinafscheiding Soorten Voordelen en Nadelen

Er zijn heel wat verschiilende tuinafscheiding soorten. Materiaal, uitvoering en uiteraard ook in model, kun je verschillen vinden.  Op deze pagina geeft de redactie een overzicht met de voordelen en nadelen van elke soort. Een mooi assortiment van composiet schuttingen van woodcomposiet.nl kun je online bekijken. Maar ook bij tuincentra en in tuinmaterialen gespecialiseerde bedrijven, kun je voor tuinafscheiding terecht.

Breuksteen TuinafscheidingBreuksteen

Je kunt met breuksteen heel gemakkelijk een afscheiding creëren die onderhoudsarm is en niet al te prijzig. Een frame gemaakt van metaal kun je vullen met breuksteen. Voordeel hiervan is dat je zelf de kleur en het soort materiaal kunt kiezen. Nadeel is dat breuksteen zwaar is en als je een hoge afscheding wil maken moet de ondergrond stevig genoeg zijn om deze te dragen.

Composiet

Een composiet schutting vrijwel onderhoudsvrij. Het isgemaakt van natuurlijke houtvezels en toxivrije high-density-polymeren. Dit zorgt ervoor dat de schutting zeer lang meegaat en een hoge mate van duurzaamheid heeft. Morderne composiet schutting zijn nauwelijks meer van hout te onderscheiden en leverbaar in een groot aantal modellen en kleuren.

Coniferenhaag

Een coniferenhaag is een mooie en natuurlijke wijze om je tuin af te bakenen. Wel vergt een haag wel wat onderhoud en moet je zo nu en dan snoeien om de coniferenhaag in het juiste formaat en gezond te houden. Bovendien heeft een dichte coniferenhaag het voordeel dat er tuinvogels zijn die er een veilig nest in gaan maken. Dat betekent uiteraard wel dat je niet moet gaan snoeien in het broedseizoen. Wil je coniferen gaan gebruiken als tuinafscheiding, laat je dat in het tuincentrum of door de tuinman of -vrouw adviseren wat de beste soorten zijn om dit mee te doen.

Hekwerk

Een hek is een eeuwenoude manier om je tuin mee af te bakenen. Het grote voordeel van hekwerk is dat het transparant is. Hierdoor bereik je dat de tuin wat minder afgesloten aanvoelt. Wil je toch wat meer privacy dan kun je ervoor kiezen om het het hekwerk te laten begroeien met klimplanten. Hekken worden gemaakt in een groot aantal verschillende materialen of combinaties ervan.

Houten SchuttingSchutting

Een schutting is over het algemeen een gesloten tuinafscheiding. Het grote voordeel is dat een schutting hoe mate van privacy biedt. Uiteraard geldt dit alleen als deze hoog genoeg is. Het aanbod van schuttingdelen is groot. In vrijwel alle denkbare materialen of combinaties ervan kun je een schutting maken. Hiervoor kan zowel hout, metaal, kunststof en beton gebruikt worden.


Bijpassende Tips en Advies