Deursloten Soorten Voordelen Nadelen

D

Deursloten Soorten Voordelen Nadelen en Werking. Welke soorten deursloten zijn er? Waarvoor kun je de verschillende sloten gebruiken? Wat zijn de voordelen en nadelen van de deursloten? Hoe veilig is elk type deurslot?

Deursloten Soorten Voordelen Nadelen en Toepassing

Op deze pagina is een overzicht te vinden van de verschillende deursloten. Natuurlijk kun je informatie lezen over de werking van de modellen. En niet te vergeten is de mate van veiligheid van het slot van belang.

Deursloten Soorten CilinderslotCilinderslot

Als deurslot voor de buitendeur zijn cilindersloten het meest toegepast. Er zijn een groot aantal verschillende merken en modellen te koop. De cilindersloten van deur-cilindersloten.nl geven een goede indruk van de verschillende merken en modellen.

Hoe werkt een cilinderslot?

Dit type slot bestaat uit een uit een cilinder en een behuizing. Alleen met een passende sleutel kan het slot opgemaakt worden. Een samenspel van kogeltjes, plaatjes en stiften zorgt ervoor dat er maar één sleutel inpast. Volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen kun je beste een cilinder met SKG 3-sterrenkeuring en kerntrekbeslag of een versterkte cilinder met een minimale uittrekkracht van 15 kN plaatsen om de kans op inbraak via het slot zo klein mogelijk te maken.


Hangslot

Een hangslot is een los slot waarmee je een deur kunt afluiten met een grendel. Er is meestal een gendel waar je een oog doorheen kunt steken waarin het hangslot bevestigd kan worden. Voor een schuur met niet al te veel waardevolle spullen of een zolderkast die je wilt afsluiten kan een hangslot een goedkope oplossing zijn. Hangsloten kun je trouwens kopen in een grote verscheidenheid aan kwaliteit en daarmee samenhangende veiligheid.


Oplegslot

Met een oplegslot kun je een poort of een deur aflsuiten. Het meest kenmerkende van dit soort sloten is dat ze aan de binnenkant op de deur bevestigd worden. Dit type deurslot wordt steeds minder gebruikt omdat ze relatief onveilig zijn. Toch zul je ze bij oudere huizen en menig tuinpoort nog wel tegenkomen.


Bijpassende Tips en Advies