Ladder Soorten

L

Ladder Soorten Informatie en Aanbiedingen. Welke soorten ladders zijn er? Hoe kun je op de beste en meest veilige manier op een ladder werken? Wat zijn goede aanbiedingen van trappen?

Ladder Soorten Informatie en Aanbiedingen

Natuurlijk zijn er ladders in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de werkzaamheden dat je gaat verrichten, kun je daarbij de meest geschikte en best passende ladder gebruiken. Uiteraard is er een uitgebreid assortiment ladders te koop. Maar als je slecht eenmalig bepaalde werkzaamheden gaat verrichten zou je er ook voor kunnen kiezen om de best passende ladder te huren die je nodig hebt voor die klus. In het overzicht op deze pagina is informatie te vinden over de verschillen, voordelen en nadelen van de ladder soorten.

Hoe kun je een ladder het beste gebruiken?

Des te hoger de werkzaamheden die je gaat verricht, des te langer moet de ladder uiteraard zijn. Belangrijk is wel dat je te allen tijde jouw eigen veiligheid in acht neemt. Je moet er altijd voor zorgen dat een trap zo stevig staat dat deze niet kan gaan schuiven of omvallen terwijl je erop aan het werk bent. Een vlakke en stevige ondergrond is dan ook van groot belang. Zet daarom nooi een ladder op een zachte en ongelijke ondergrond. Dat is namelijk vragen om problemen met alle gevolgen en bovendien mogelijk letsel tot gevolg. Om schuiven te voorkomen is het gebruikmaken van een zogenaamde laddermat en aan de bovenzijde een ladderafhouder een maatregel waarmee je de veiliheid verhoogt.

Zorg ervoor dat de trap de juiste werkhoogte biedt

De beste werkhoogte is ongeveer op borsthoogte. Moet je verder reiken om aan de slag te kunnen of juist bukken om bij de plek te kunnen waar de klus uitgevoerd moet gaan worden dan is dat gevaarlijk en gemakkelijk. De kans dat de ladder of trap gaat wankelen is dan vrij groot . Bovendien is het ook niet goed voor je rug en de rest van je lichaam als je te veel moet reiken of bukken. Uiteraard zijn er uitzonderingen bijvoorbeeld als je het plafond wilt gaan witten. Dan moet je uiteraard boven je hoofd gaan werken. Bij dit soort werkzaamheden kun je dan het beste kiezen voor een platformladder of een rolsteiger.

Platformladder

De platformladder kun je het beste beschouwen als een kleine en vrij lage steiger en is speciaal bedoel voor werkzaamheden die vrij laag bij de grond gedaan moeten worden maar toch een verhoging nodig hebben om er goed bij te kunnen. Aan twee zijden heeft de platformladder een kleine trap en die verbonden zijn met een platform in het midden. Het trapgedeelte is meestal inschuifbaar zodat er op verschillende hoogtes gewerkt kan worden.

Rechte ladder

Dit is de klassieke ladder die je rechtop tegen een muur opzet om mee te kunnen werken. Deze trap kan uit één of twee delen bestaan. Het tweede deel kun je naar boven toe uitschuiven zodat je de trap langer kunt maken.

Telescoopladder

Een telescoopladder is een rechte uitschuifbare trap die je op de lengte die je nodig hebt kunt instellen. Bijkomend voordeel is dat een telescoopladder bij het opbergen relatief weinig ruimte nodig heeft. De telescoopladder is een goed alternatief voor de traditionele rechte trap.

Uitschuifbare Vouwladder

Een uitschuifbare vouwladder bestaat normaal gesproken uit twee of drie delen. Groot voordeel van een uitschuifbare vouwladder is dat je deze ook in een vrijstaande A-vorm kunt gebruiken en dus niet perse tegen een muur hoeft te steunen.

Vouwladder

Een vouwladder bestaat uit twee delen die door middel van een scharnier met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kun je de trap zowel als vrijstaand als recht gebruiken.


Bijpassende Tips en Advies