Steiger Soorten

S

Steiger Soorten Informatie Voorbeelden en Aanbiedingen. Welke soorten steigers zijn er? Hoe kun je op de beste en meest veilige manier op een steiger werken? Welke steiger heb je nodig voor welke soort werkzaamheden en klussen?

Steiger Soorten Informatie en Aanbiedingen

Steigers zijn er in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Meestal zien we ze in gebruik bij bouwprojecten. Toch kan het voor particulieren ook handig zijn om tijdens het klussen van een steiger gebruik te maken. Zowel wel een rolsteiger voor klussen buitenshuis als een kamer steiger kunnen zeer handig, praktisch en zelf veilig zijn bij sommige verbouwklussen en schilderwerk.

Steiger Huren of Kopen

Steigers zijn zowel te koop als te huur. Afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je aan het klussen bent, is steigerhuur voordeliger dan het kopen. Bovendien is er de mogelijkheid om te kijken of je een goede kamersteiger of rolsteiger tweede hands kunt kopen. Zelfs als de afmetingen niet helemaal zijn wat je zoekt kan dit een goede mogelijkheid zijn. Vaak kun je met losse onderdelen grotere afmetingen krijgen. Ook kun je onderdelen die wellicht niet helemaal meer in orde zijn gemakkelijk zelf vervangen.

Welke steiger soorten zijn er?

Voor particulier gebruik in en rond het huis komen er een aantal steigersoorten in aanmerking. Hieronder kun je hierover uitleg vinden en wordt informatie gegevens over de verschillen, voordelen en nadelen.

Dakkapelsteiger

Het schuine dak waarop de dakkapel is geplaatst is een opstakel voor het plaatsen van een gewone steiger. Daarnaast staat de dakkapel meestal niet bij de rand van het dak zodat je er vanaf een gewone steiger die voor de gevel staat vaak niet zomaar bij kunt komen. Zonder steiger werken op een schuin dak is vragen om ongelukken. Gelukkig is hier een oplossing; je kunt een zogenaamde dakkapelsteiger huren. Dit is een steiger die op steigerbuizen geplaatst wordt die op de nok van het dak gezekerd zijn.

KamersteigerKamersteiger

De kamersteiger is een relatief klein en vrij laag model dat vooral geschikt is om in huis te gebruik. Het grote voordeel hiervan is dat je dit model door de beperkte afmetingen gemakkelijk in huis moet kunnen verplaatsen. Bovendien moet de kamersteiger snel en eenvoudig uit elkaar en in elkaar te zetten zijn zodat je hem ook eenvoudig een trap op kunt dragen. Kamersteigers zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Je kunt een kamersteiger trouwens ook voor kleine klussen buitenshuis gebruiken.

Rolsteiger

De rolsteiger is over het algemeen wat groter dan de kamersteiger. Belangrijkste voordeel is dat dit type steigers is uitgerust met wieltjes zodat verplaatsen vrij gemakkelijk mogelijk is. Wel is het van belang voor jouw veiligheid om ervoor te zorgen dat de wieltjes goed vastgezet kunnen worden. Een kamersteiger kan trouwens ook uitgerust worden met wieltjes.

Platformladder

De platformladder kun je het beste beschouwen als een kleine en vrij lage steiger en is speciaal bedoel voor werkzaamheden die vrij laag bij de grond gedaan moeten worden maar toch een verhoging nodig hebben om er goed bij te kunnen. Aan twee zijden heeft de platformladder een kleine trap en die verbonden zijn met een platform in het midden. Het trapgedeelte is meestal inschuifbaar zodat er op verschillende hoogtes gewerkt kan worden.


Bijpassende Tips en Advies