Dakkapelsteiger Huren

D

Dakkapelsteiger Huren Prijs Voordelen en Informatie. Welke voordelen heeft het huren van een dakkapelsteiger ten opzichte van het kopen? Wat is een dakkapelsteiger? Hoe ziet een dakkapelsteiger eruit? Wat zijn de voordelen van een steiger die bedoeld is voor goed en veilig werken aan een dakkapel?

Dakkapelsteiger Huren Prijs Voordelen en Informatie

Als er aan de buitenzijde van een dakkapel werkzaamheden gedaan moeten worden is het van belang om te veilig te kunnen doen. Het zonder steiger werken op het schuine dak rondom de dakkapel kun je gerust gevaarlijk noemen. De kans op uitglijden en naar beneden vallen kun je zonder twijfel behoorlijk groot noemen. Bovendien is het ook vermoeiend om de hele tijd houvast te zoeken. Daarnaast gaan de dakpannen op het dak al snel verschuiven als je eroverheen loopt en ook de de kans op breuk is verre van denkbeeldig. De beste en veilige oplossing hiervoor is een dakkapelsteiger huren zodat je vrijwel alle genoemde problemen voorkomt.

Wat is een dakkapelsteiger?

Het schuine dak waarop de dakkapel is geplaatst is een opstakel voor het plaatsen van een gewone steiger. Daarnaast staat de dakkapel meestal niet bij de rand van het dak zodat je er vanaf een gewone steiger die voor de gevel staat vaak niet zomaar bij kunt komen. Zonder steiger werken op een schuin dak is vragen om ongelukken. Gelukkig is hier een oplossing; je kunt een zogenaamde dakkapelsteiger huren. Dit is een steiger die op steigerbuizen geplaatst wordt die op de nok van het dak gezekerd zijn. Hierop is een vlak steigerdeel geplaatst dat zich aan de voorzijde van de dakkapel bevindt. Aan de buitenzijde ervan zijn leuningen geplaatst zodat je niet zomaar van de dakkapelsteiger kunt afstappen. Moet de hele gevel ook gedaan worden dan kun je de sakkapelsteiger ook combineren met een gewone steiger. De foto aan de bovenzijde van deze pagina geeft een goed idee hoe dit type bouwsteiger eruit ziet.

Wat is de prijs voor het huren van een dakkapelsteiger?

Je kunt dit type steiger per dag huren. Echter de ervaring leert dat een dag veel te kort is om het werk te verrichten dat gedaan moet worden aan de dakkapel. Vaak is zelfs een week aan de korte kant. Om je een idee te geven wat te prijs is, hebben we een weekprijs aangehouden. Afhankelijk van het formaat van de steiger is de huurprijs per week zo tussen de € 75 en € 250 per week. Hou er rekening mee dat er ook nog bezorgkosten bijkomen. Bij Huren.nl kun je goed de prijzen vergelijken en een verhuurder bij jou in de buurt vinden.

Bijpassende Tips en Advies