Stokparasol Modellen

S

Stokparasol Modellen Voorbeelden Tips en Advies. Wat is een stokparasol? Welke modellen stokparasols zijn er? Wat zijn de voordelen en nadelen van de stokparasol?

Stokparasol Modellen Voorbeelden Tips en Advies

De stokparasol is het klassieke parasolmodel. Als je een kind vraagt om een parasol te tekenen zullen er op de meeste tekeningen ronde stokparasols verschijnen. Het is het model parasols dat steunt op een paal (stok) die zich midden onder de parasol bevindt. Vaak is deze paal verstelbaar. Dat wil zeggen dat de parasol een zogenaamde knikarm heeft waarmee de stand van de parasol gebogen kan worden. Daardoor kun je de parasol in de richting van de zon kantelen en ontstaat er een grote oppervlak met shaduw. Het belangrijkste nadeel van de stokparasol is de stok in het midden, vaak ook nog eens geplaatst in een vrij grote en zware parasolvoet. Deze neemt ruimte in en zorgt ervoor dat er minder plaats is in de schaduw. De wat duurdere zweefparasol heeft dit nadeel niet. In het assortiment parasols van Parasol-shop.nl zijn veel aanbiedingen en modellen online te koop.

Welke stokparasol modellen zijn er?

Eigen kun je stellen dat vrijwel elk model ook als stokparasol leverbaar is. Zowel van het klassieke ronde model, vierkante model als een rechthoekige uitvoering zijn mooie voorbeelden te vinden. Zowel voor de ronde als de rechthoekige modellen geldt dat deze stabiel staan. Je kunt ook kiezen voor een rechthoekige model. Hierbij moet echter wel goed uitzoeken hoe stabiel dit model staat. Zeker als je dit type in een gekantelde stand zet, kunnen het echtet windvangers zijn. Echter het ruimste aanbod is er nog altijd van de ronde, veelkantige stokparasols.


Bijpassende Tips en Advies