Open Badkamer Tips

O

Open Badkamer Tips Voorbeelden en Advies. Wat is een open badkamer? Welke voordelen heeft een open badkamer? Hoe kun je het beste een open badkemer inrichten?

Open Badkamer Tips Voorbeelden en Advies

Een van de nieuwste trends op het gebied van wonen en de inrichting van de badkamer in het bijzonder is de zogenaamde open badkamer. Het past in een trend die al veel langer waar te nemen is waarbij de grenzen tussen de verschillende kamers en activiteiten in huis vervagen en de woonruimtes met elkaar vervloeien. Al heel lang hebben kennen we de open keuken. Door de keuken te integreren met de woonkamer en de eetkamer en muren weg te breken, ontstaat er een grotere ruimte waar activiteiten natuurlijk in elkaar overgaan. Vooral doordat er goede afzuigappartuur is gekomen en aandacht voor de vormgeving van de keuken is deze mogelijkheid ontstaan. De nieuwste trend op dit gebied is de open keuken. Dit is een ontwikkeling waarbij de slaapkamer en de badkamer tot één geheel worden gemaakt. Met de komst van zeer stijlvol sanitair, mooie en leuke badkamermeubels en de verbeterde afzuiging behoort dit tot nu tot de mogelijkheden.

Waar moet je aan denken bij een open badkamer?

Bij een open badkamer worden de slaapkamer en de badkamer tot één geheel gemaakt. Vaak is het trouwens niet de gehele badkamer maar een gedeelte ervan zoals bijvoorbeeld een vrijstaand ligbad en een wastafel. Er is een aantal redenen om dit te doen. Allereerst is er het ruimtelijke effect. Door dit te doen ontstaat er een grote ruimtelijke slaapkamer. Daarnaast werkt het sfeer en comfortverhogend en geeft het een luxe uitstraling. Goed om je te realiseren is wel dat een openbadkamer in de slaapkamer lang niet altijd betekent dat je geen aparte badkamer meer nodig hebt. Zeker als er sprake is van een gezinssituatie is deze nog altijd nodig omdat het vaak niet handig is als alle huisgenoten in de slaapkamer moeten badderen.

Kan een douche geplaatst worden in de open badkamer?

Uiteraard kun je ook de douche bij een open badkamer betrekken. Maar dan is het van groot belang dat de afzuiging goed geregeld is. Dit gebeurt dan vaak door te kiezen voor een goed afsluitbare cabine. Je wilt niet dat je slaapkamer vol stoom komt te staan en alles vochtig wordt.


Bijpassende Tips en Advies