Nieuwe kookboeken 2022

N

Nieuwe kookboeken 2022 recensie tips en informatie. Welke nieuwe kookboeken verschijnen er in het jaar 2021? Wat zijn de beste kookboeken die verschijnen? Hoe is de inhoud en de kwaliteit van de kookboeken die in 2022 uitgegeven worden?

Nieuwe kookboeken 2022 recensie tips en informatie

Met grote regelmaat verschijnen er kookboeken. De redactie heeft op deze pagina een selectie gemaakt van nieuwe boeken over koken, eten en drinken bereiden. Met regelmaat zullen er nieuwe boeken bijgeplaatst en besproken worden. Links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie en bestelmogelijkheden.

Overzicht van nieuwe kookboeken 2022

Het overzicht van nieuwe kookboeken 2022 met tips, recensies en informatie is ingedeeld naam van de schrijver of schrijfster. Links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie, de recensie en bestelmogelijkheden van het kookboek. De indeling is op de verwachte datum van verschijnen.

Tanja Dusy De authentieke Oost-Europese keukenTanja DusyDe authentieke Oost-Europese keuken
De lekkerste recepten van Polen tot Oekraïne
Uitgever: Deltas
Verschijnt: 20 oktober 2022


Meike Krüger Een tafel vol KookboekMeike Krüger (Nederland) – Een tafel vol
kookboek met wereldgerechten
Uitgever: Carrera Culinair
Verschijnt: 23 september 2022


Jonah Freud Memmish Jonah Freud (Nederland) – Memmisj
De Joodse wereldkeuken volgens Jonah Freud
Joods kookboek
Uitgever: Carrera Culinair
Verschijnt: 15 september 2022


Pascalle Bonnier & Mathijs Kok Masterclass HavermoutPascalle Bonnier, Mathijs KokMasterclass Havermout
havermout kookboek
Uitgever: Carrera Culinair
Verschijnt: 7 september 2022


Piet Devriendt Masterclass MosselenPiet Devriendt – Masterclass Mosselen
mosselen kookboek
Uitgever: Carrera Culinair
Verschijnt: 7 september 2022


Jasper Kool Masterclass TostiJasper Kool – Masterclass Tosti
tosti kookboek
Uitgever: Carrera Culinair
Verschijnt: 7 september 2022


Morgan McGlynn Zelf kaas makenMorgan McGlynn (Engeland) – Zelf kaas maken
Van ricotta en brie tot feta en Goudse kaas
kaas kookboek
Uitgever: Terra
Verschijnt: 25 augustus 2022


Getipte kookboeken met uitgebreide informatie

Izakaya

makkelijke gerechten uit de Japanse eethuisjes

  • Tim Anderson Izakaya Japans kookboekSchrijver: Tim Anderson (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Japans kookboek
  • Uitgever: Good Cook
  • Verschijnt: 12 januari 2022
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Prijs: € 25 – € 30
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Inhoud kookboek: Izakaya zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even stoom afblaast met een drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Vergelijk het met het bezoek van een Spanjaard aan een tapasbar of met de Hollandse vrijmibo met bier en bitterballen. Alleen dan wel op z’n Japans, van lichte hapjes tot en met gerechten die vullen…lees verder >

Het Pegan dieet

De 21 basisprincipes van het nieuwe Pegan dieet

  • Mark Hyman Het pegan dieet boekSchrijver: Mark Hyman (Verenigde Staten)
  • Soort boek: dieetboek, kookboek
  • Uitgever: Unieboek Het Spectrum
  • Verschijnt: 10 januari 2022
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Prijs: € 15 – € 20
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Inhoud boek: In dit boek legt Mark Hyman uit hoe je de beste aspecten van het paleo-dieet (goede vetten, beperkte geraffineerde koolhydraten, beperkte suikers) kunt combineren met het vegan-dieet (heel veel verse en gezonde groenten). Zo krijg je een heerlijk dieet dat niet alleen goed is voor je hersenen en je lichaam, maar ook beter voor de planeet – zonder dat je vlees, vis en zuivel helemaal af hoeft te zweren…lees verder >

Dit is geen dieetboek

De bekendste diëten ontrafeld

  • Teun van de Keuken Dit is geen dieetboek RecensieSchrijver: Teun van de Keuken (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 4 januari 2022
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Inhoud kookboek: We worden met z’n allen steeds zwaarder. We eten zo veel dat er nauwelijks tegenop te trainen valt. Om gezond en slank te zijn, draait alles om gezonde voeding en voldoende bewegen en voor zowel eten als sport is het devies: volhouden. Geen ‘dieet volgen’, met het vermaledijde jojo-effect tot gevolg, maar jezelf écht een nieuw leefpatroon aanmeten. Maar hoe dan? Wie is zijn leven lang gedisciplineerd?…lees verder >

Groente

Alledaagse aardappelen, elegante erwtjes, zondagse zuurkool en kilo’s meer

  • Mari Maris Groente kookboekSchrijfster: Mari Maris (Nederland)
  • Soort boek: groentekookboek
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: januari 2022
  • Omvang: 512 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Inhoud boek: Groenten zingt de lof, rijkdom, kleur en veelzijdigheid van onze dagelijkse en minder alledaagse groenten. In overzichtelijke hoofdstukken komen meer dan vijftig groentesoorten, wildpluksels, verse kruiden en eetbare bloemen aan bod, elk met een portret van plant tot bord en een mooi palet aan uiteenlopende recepten, van exotisch of een Franse klassieker tot mediterraans. Daarbij geeft Mari vaak ook nog een flinke lijst met variaties…lees verder >

World Street Food

Koken en reizen in 7 wereldsteden

  • Tom Vandenberghe World Street Food Kookboek RecensieSchrijver: Tom Vandenberghe (Belgie)
  • Soort boek: streetfood kookboek, reisboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 26 april 2022
  • Omvang:
  • Prijs: € 25 – € 30
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Inhoud kookboek: Culinair avonturier Tom Vandenberghe en foodfotograaf Luk Thys trekken naar Azië, New York en Londen voor zeven kook- en reisverhalen. Met hun oog voor authenticiteit en neus voor smaakvolle gerechten struinen ze door zeven bruisende steden op zoek naar culinaire ontdekkingen…lees verder >

Bijpassende boeken en tips