Kunstgras op het Dakterras Voordelen

K

Kunstgras op het Dakterras Voordelen Tips en Advies. Wat zijn de voordelen van kunstgras op het dakterras? Welk onderhoud moet kunstgras op het dakterras krijgen? Waar moet je aan denken als je op je terras kunstgras wilt leggen?

Kunstgras op het Dakterras Voordelen Tips en Advies

Zeker als je een wat groter dakterras hebt, is het leggen van kunstgras een zeer goede optie. Bij een goede kwaliteit kunstgras is de afwatering bij regenval geen probleem. Ook kan dit soort vloerbedekking een mooi kleuraccent toevoegen omdat kunstgras tegenwoordig in een groot aantal verschillende kleuren verkrijgbaar. Bovendien is het zo dat als je kiest voor het juiste soort kunstvezels,  kunstgras zeer zacht en comfortabel aanvoelen. Als je daarnaast in ogenschouw neemt dat de kwaliteit en variëteit van het materiaal in de afgelopen jaren flink is toegenomen, is kunstgras voor het terras een zeer goede optie.

Tips en advies voor het goed leggen van kunstgras

Kunstgras moet altijd gelegd worden op een vlakke ondergrond. Meestal is de ondergrond van een dakterras vlak. Daarnaast is de afwatering van groot belang. Zeker als jouw terras niet overdekt is en er bij een stevige regenbui veel water op terecht kan komen, is dit van groot belang. Om zeker te zijn dat er niet te veel water op blijft liggen, is het verstandig om drainagematten onder het kunstgras te leggen zodat het overtollige water goed weg kan stromen. Ga je voor het eerst een terras maken op het dak, dan is het van groot belang om zeker te zijn dat het dak geschikt is en er geen problemen kunnen ontstaan. Wat je te allen tijde wilt voorkomen is dat er scheuren of andere problemen met de dakbedekking ontstaan met lekkage en andere problemen van dien.

Kunstgras op het dakterras onderhoud tips en advies

Helemaal onderhoudsvrij is kunstgras helemaal niet. Alhoewel er zeker geen sprake is van veel onderhoudswerkzaamheden, kun je beter spreken van onderhoudsarm. Zeker als het dakterras intensief gebruikt wordt, kunnen de kunststofvezels na verloop van tijd een beetje plat gaan liggen. Is dit het geval dan is dit trouwens snel en gemakkelijk verhelpen. Als je met een harde bezem of borstel tegen vezelrichting in borstelt dan gaan de vezels weer rechtop staan. Zo krijgt het kunstgras weer een mooi uiterlijk. Daarnaast is het goed om in de herfst dode bladeren te verwijderen.


Bijpassende Tips en Advies