Feestverlichting Kiezen

F

Feestverlichting Kiezen Tips en Advies. Verlichting is altijd een belangrijk onderdeel van een huis. Met de juiste verlichting kun je ook een sfeervolle setting creëren. Tijdens de feestdagen is verlichting extra belangrijk. Denk maar aan de kerstdagen en de rest van de maand december. Meestal zijn dit feestelijke dagen waar licht een belangrijke rol speelt. Een fijne periode om te genieten van elkaar en een gezellige sfeer.

Feestverlichting kiezen voor binnen of buiten

Voor het decoreren van je huis tijdens deze feestdagen maak je meestal gebruik van extra (kerst)verlichting. Hiervoor bestaat een brede collectie zowel voor binnenshuis als voor de tuin. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat het soms zelfs lastig kiezen is. We helpen je een beetje op weg. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet of je de verlichting buiten of binnen gaat hangen. Niet iedere verlichting is geschikt voor buitengebruik, ondanks dat er wel steeds meer kerstverlichting verkrijgbaar is die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Verlichting voor in de tuin

De tuin decoreren tijdens de feestdagen brengt natuurlijk nog meer sfeer. Je kunt bijvoorbeeld bomen verlichten of een kerstboom in de tuin plaatsen. Een andere optie is om op het huis speciale verlichting aan te brengen. Bijvoorbeeld langs de gevel of langs een balustrade. Voor een boomverlichting kun je het beste ledverlichting kiezen waar 10 cm ruimte tussen de lampjes zit. Ook is een timer handig, zodat je niet iedere dag de lampjes aan en uit hoeft te zetten. Aan het dak of de gevel kun je bijvoorbeeld ijspegelverlichting of een led-snoer plaatsen. Kies je voor een koppelverlichting? Let dan op dat deze verlichting een rubberen kabel heeft. Dat is het meest duurzaam. Je zou hem zelfs het hele jaar door kunnen laten hangen.

Kleurverlichting

Classic warme verlichting is ietwat gelig en lijkt het meest op de kleur van de ouderwetse kerstverlichting. Warm wit is daarentegen wat lichter en lijkt meer op de kleur van de gloeilamp. Een warm-wit led-lampje is vaak te fel voor in huis, maar kan prima in de tuin. De soft led-lampjes hebben daarentegen een unieke zachte kleur. Gekleurde lampjes zijn natuurlijk ook een optie.

Lampjes in huis

Er zijn talloze soorten lampjes voor in huis. Lampjes voor in de boom, draadverlichting op batterijen voor in vazen of in kerststukken. Led-lampjes, halogeen lampjes, clusterverlichting, 1-2-glow-led-kerstverlichting en nog veel meer. Genoeg opties dus om het huis sfeervol te verlichten. Hoe meer lampjes je in de boom of in huis hebt, hoe minder decoratie je nodig hebt om een feestsfeer te creëren. Natuurlijk zijn kaarsen ook gezellig, maar zeker met kleine kinderen of huisdieren zijn lampjes vaak wat veiliger.

Geniet van de feestdagen

Als er een gezellige sfeer in huis hangt door alle versieringen en lichtjes, zorgt dat voor een tevreden gevoel. Zelfs als in deze periode de normale zaken ook gewoon doorgaan, bijvoorbeeld de huishoudelijke werkzaamheden, administratieve zaken regelen zoals een autoverzekering of zorgverzekering vergelijken of werken vanuit huis. In een sfeervolle omgeving doe je zelfs de meest alledaagse dingen met een glimlach op je gezicht.


Bijpassende Tips en Informatie


Foto informatie
Foto bovenzijden: A.Burden (Unsplash)