Leoniek Bontje – Plant als medicijn

L

Leoniek Bontje Plant als medicijn recensie en informatie over hoe je zelf je eigen medicijnen kunt maken. Op 17 maart 2020 verschijnt bij Uitgeverij Terra dit nieuwe boek van Leoniek Bontje.

Leoniek Bontje Plant als medicijn Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Plant als medicijn, geschreven door Leoniek Bontje. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen van het boek met advies en tips hoe een natuurlijke apotheek kunt maken met planten en bloemen die je zelf plukt of kweekt in de tuin, geschreven door Leoniek Bontje.

Leoniek Bontje Plant als medicijn Recensie

Plant als medicijn

Maak je eigen natuurlijke apotheek

  • Schrijfster: Leoniek Bontje
  • Soort boek: gezondheidsboek, lifestyle boek, natuurboek
  • Uitgever: Uitgeverij Terra
  • Verschijnt: 17 maart 2020
  • Omvang: 236 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek van Leoniek Bontje

Buiten vind je allerlei planten om je eigen medicijnen te maken, van wondspray van duizendblad tot tincturen van eik of kastanje voor het versterken van je aderen. Wist je dat je bij oorpijn gewoon een blaadje hondsdraf of weegbree kunt oprollen en in het oor kunt doen? Of dat je kamille kunt gebruiken als verzachtende zalf voor je huid?

Na een vervolgopleiding tot kruidenkundige richt Leoniek Bontje, auteur van de bestseller Wildplukken, zich momenteel vooral op de geneeskrachtige werking van planten. Enerzijds om verloren kennis weer nieuw leven in te blazen, anderzijds om mensen gezonder in het leven te laten staan en te wijzen op de mogelijkheden en bruikbaarheid van geneeskrachtige planten.

Ze laat zien hoe gemakkelijk je je eigen geneesmiddelen van planten maakt: tincturen, infusions, oliën en zalven. Voor EHBO, maar ook voor elk lichaamssysteem, zoals het zenuwstelsel en de spijsvertering, worden de meest gebruikte planten en de manier waarop ze kunnen worden ingezet genoemd. Ook huid- en haarverzorging komen aan bod. Er worden ongeveer 120 planten behandeld, met mooie duidelijke foto’s van Bella Thewes, in een heerlijke frisse vormgeving en styling van Kamer 465.


Bijpassende Boeken en Informatie