Kunstgras op het Balkon Aanleggen

K

Kunstgras op het Balkon Aanleggen Tips en Advies. Hoe kun je kunstgras op het balkon aanleggen? Welk onderhoud moet kunstgras op het balkon krijgen? Wat zijn de voordelen van een balkon met kunstgras?

Kunstgras op het Balkon Aanleggen Tips en Advies

Zeker als je een wat groter balkon hebt, maar ook bij geringere afmetingen, is kunstgras op het balkon een uitstekende oplossing. Je balkon wordt er veel fleuriger en kleuriger door. Als je kiest voor het juiste soort kunstvezels, kan kunstgras bovendien zeer zacht en comfortabel aanvoelen. Ook als je er met blote voeten op loopt. Om een idee te krijgen van de verschillende soorten en mogelijkheden kun je bij Buitengewoonkunstgras.nl een kunstgras sample aanvragen voordat je tot bestellen overgaat.

Kunstgras VoorbeeldWaar moet je rekening mee houden als je  kunstgras op het balkon wil aanleggen?

Kunstgras moet altijd gelegd worden op een vlakke ondergrond. Op een balkon is dit meestal geen probleem omdat de ondergrond vaak van beton gemaakt is. Daarnaast is de afwatering van groot belang. Zeker als jouw balkon niet overdekt is en er bij een stevige regenbui veel water op terecht kan komen, is dit van groot belang. Om zeker te zijn dat er niet te veel water op blijft liggen, is het verstandig om drainagematten onder het kunstgras te leggen zodat het overtollige water goed weg kan stromen.

Onderhoud van kunstgras op het balkon

Volkomen onderhoudsvrij is kunstgras niet. Je kunt beter spreken van onderhoudsarm. Zeker als het balkon intensief gebruikt wordt, kunnen de kunststofvezels na verloop van tijd een beetje plat gaan liggen. Is dit het geval dan kun je dit trouwens snel en gemakkelijk verhelpen. Als je met een harde bezem of borstel tegen vezelrichting in borstelt dan gaan de vezels weer rechtop staan. Zo krijgt het kunstgras weer een mooi uiterlijk. Daarnaast is het goed om in de herfst dode bladeren te verwijderen. De pagina kunstgras voordelen en nadelen geeft nog meer informatie over onderhoud en andere zaken.


Bijpassende Tips en Advies