Kunstgras Voordelen en Nadelen

K

Kunstgras Voordelen en Nadelen. Wat zijn de voordelen van kunstgras in de tuin, op het balkon of op het dakterras? Welke nadelen kan kunstgras hebben? Waar moet je aan denken als je het gaat kopen?

Kunstgras Voordelen en Nadelen

Niet alleen bij voetbalclubs maar ook bij huizen en appartementen is kunstgras in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar welke voordelen kan een kunstgras tuin hebben boven een tuin met een normaal gazon. Bovendien gaan we op deze pagina ook in op de mogelijke nadelen.

Voordelen van kunstgras

Het belangrijkste voordeel van kunstgras is dat je er nauwelijke onderhoud aan hoeft te plegen. Uiteraard is grasmaaien niet meer nodig als je kunstgras kiest. Bovendien is het zo dat het in elk jaargetijde kleur houdt. Ook verdroging en verdorring, zoals bij een gewoon gazon, zijn niet meer aan de order. Verder is het zo dat je geen onkruid hoeft te bestrijden. Kunstgras over het algemeen sterker is dan gewoon gras, kun je ervoor kiezen om het te leggen in het gedeelte van het gazon dat intensief gebruikt wordt. Ook is kunstgras ideaal voor op het balkon en dakterras waar een gewoon gazon zo goed als inmogelijk is.

Nadelen van kunstgras

Kunstgras heeft nog altijd een minder natuurlijke uitstraling dan gewoon gras. Wel is het zo dat er een grotere variëteit aan kleuren is gekomen en deze een natuurlijker uitstraling hebben. Zeker als je kiest voor een kwalitatief hoogwaardig soort kunstgras, kan dit wat duurder zijn dan gewoon gras. Op milieutechnisch gebied is er ook een aantal nadelen. Het belangrijkste zijn dat kunstgras minder water op kan nemen. Bovendien biedt kunstgras geen voedingsbodem voor vogels. Wormen en andere insekten die vogels graag eten zitten wel in gewoon gras. Barbecue is ook iets waar je voorzichtig mee moet zijn. Niet dat het vlam kan vatten maar als gloeiend houtskool op kunststof valt, kan het wel zo zijn dat de kunststofvezels smelten en je een leliijke plek krijgt.

TIP: Leg kunstgras aan in het speelgedeelte

Vooral het gedeelte van het gazon waar kinderen spelen heeft veel te lijden. Dit gedeelte van het gazon kan snel kaal worden bij intensief gebruik. Je kunt er dan voor kiezen om in een apart speelgedeelte kunstgras te leggen en de rest van het gazon natuurlijk gras te geven.


Bijpassende Tips en Informatie