Wat voor materiaal is sisal?

W

Wat voor materiaal is sisal? Waarvoor kan sisal gebruikt worden? Hoe wordt het materiaal sisal gewonnen? Op deze pagina is uitgebreide informatie te vinden over sisal. Bovendien is er een overzicht te vonden met producten die gemaakt kunnen worden door sisal te gebruiken.

Wat voor materiaal is sisal?

Als we het over het materiaal hebben zijn het vooral sisal vloerkleden die algemeen bekend zijn. Maar ook voor borstels , touw en woondecoratie kan het materiaal toegepast worden. Wat is de herkomst van sisal en waar wordt het van gemaakt? Het is een natuurlijke vezel die hoofdzakelijk in de tropen groeit. De vezel kan gewonnen worden uit de bladeren van agaveplanten. Verschillende soorten agaveplanten zijn geschikt voor de productie van sisal. Maar niet alle soorten produceren vezels die geschikt zijn voor sisal.

Waar komt sisal vandaan?

Sisal wordt vooral gewonnen in tropische streken. De naam ervan verwijst naar het havenstadje Sisal de gelegen is op het schiereiland Yucatán in Mexico. Hiervandaan werd in eerste instantie de meeste sisal geëxporteerd naar de rest van de wereld. De oorsprong van de naam van het stadje en dus ook het materiaal komt uit de Mayataal. Het woord siísil uit deze taal dat gebruikt is voor de naam van de stad betekent vochtigheid.

Waarvoor wordt sisal gebruikt?

Tegenwoordig zijn vooral sisal vloerkleden vrij algemeen bekend en geliefd. Door de goede kwaliteit en mooie uitstraling is het natuurlijke materiaal zeer geschikt om toe te passen als materiaal voor vloerkleed of karpet. De vloerkleden en karpetten zijn verkrijgbaar in een verschillende  kleurtinten. Bovendien is er een grote variëteit aan formaten en vormen, zowel rechthoekig, vierkant, ronde als ovale zijn de vloerkleden verkrijgbaar. Ook wordt sisal regelmatig toegepast in borstels, touw en in woondecoratie.


Bijpassende tips en informatie