Vloerkleden Voorbeelden Tips en Advies

V

Vloerkleden Voorbeelden Tips en Advies. Welke soorten vloerkleden en karpetten zijn er? Wat is het verschil tussen een vloerkleed en een karpet? Van welk materiaal kunnen vloerkleden gemaakt zijn? In welke modellen en vormen kun je vloerkleden en karpetten kopen?

Vloerkleden Voorbeelden Tips en Advies

Vloerkleden en karpetten kun je kopen in veel verschillende modellen, materialen en prijsklassen. Van echte het echte Perzische tapijt dat met de hand wordt gemaakt tot een speelkleed voor in de kinderkamer. En van wollen vloerkleden, patchwork karpetten tot een compleet op maat gemaakt design vloerkleed. Op deze pagina heeft de redactie vloerkleden voorbeelden tips en advies verzameld zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden die er zijn.

Wat is het verschil tussen een vloerkeed en een karpet?

De begrippen vloerkeeld en karpet worden vaak door elkaar gebruikt. Maar zijn er verschillen? Eigenlijk niet. Karpet is een ouder begrip dat wellicht wat meer luxe suggereert. Maar voor zowel een vloerkleed als een karpet geldt dat dit een losliggend kleed is dat een gedeelte van de vloer bedekt. Dit in tegenstelling tot tapijt dat je legt over de gehele vloer.

Vloerkleden Voorbeeld Laagpolig VloerkleedWaar moet je op letten bij het kopen van een vloerkleed?

Natuurlijk is het van belang om precies te weten welke afmetingen het vloerkleed moet hebben. Je kunt voordat je op zoek gaat het gedeelte van de vloer bedekken met kranten of bijvoorbeeld een laken om te zien welke afmetingen je minimaal en maximaal zou willen hebben. Als je dit eenmaal gedaan hebt, laat je dan niet verleiden tot een afwijkend formaat omdat de kans groot is dat dit bij thuiskomst tot een teleurstelling zorgt. Om zeker te zijn dat de afmetingen goed zijn, kun je ook kiezen voor een kleed of karpet op maat. Hierbij zijn de exacte maten uiteraard van nog groter belang.

Verder is van groot belang om vooraf te weten hoe kwetsbaar de plek is waar het vloerkleed komt te liggen. Is dit een intensief gebruikte plek dan is moet je rekening houden met de kwetsbaarheid van het materiaal. Bovendien moet het dan vrij gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook kun je ervoor zorgen dat niet alles zichtbaar is op het kleed door te kiezen voor een ontwerp en kleur die dit een beetje camoufleren.

Bovendien is het goed om een idee te hebben van het model van het vloerkleed en de mate van hoogpoligheid. Met het laatste wordt bedoeld de lengte van de vezels waarvan het kleed gemaakt is en de mate van zachtheid die ermee gepaard gaat.


Bijpassende Tips en Advies