PVC Vloer Soorten

P

PVC Vloer Soorten Voordelen en Nadelen. Wat is een PVC vloer eigenlijk? Welke soorten PVC vloeren zijn er? Wat zijn de verschillen tussen een PVC vloer en laminaat? Wat zijn de voordelen en nadelen van een PVC vloer?

PVC Vloer Soorten Voordelen en Nadelen

Er zijn verschillende soorten vloeren die gemaakt kunnen worden van PVC. Je hebt het zogenaamde dryback systeem waarbij volledige verlijming van de vloer plaatsvindt. Daarnaast zijn er click pvc vloeren. Dit type doet het meeste denken aan clicklaminaat. Het grote voordeel hiervan is dat het een gemakkelijk legbare PVC vloer is.

PVC is een een kunststof die zeer geschikt is om onder andere vloeren van te maken. Het begrip PVC is trouwens de  afkorting van het materiaal polyvinylchloride. Meestal bestaat dit type vloerbedekking uit een zogenaamde slijtlaag van tussen de 0,3 en 0,55 mm. De vloer is vaak afgewerkt met een PU finish. Polyurethaan (PU) is een ook een kunststof die bovenop de vloer aangebracht is en daardoor extra bescherming biedt. Hierdoor kun je langer genieten van de vloer en krijgt deze ook een matte uitstraling die meestal meer gewaardeerd wordt.

Wat zijn de verschillen tussen een PVC vloer en laminaat?

De verschillen tussen PVC en laminaat zijn niet erg groot. Beide soorten vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en relatief onderhoudsvrij. Het belangrijkste voordeel tussen PVC ten opzicht van laminaat is dat het een dunner materiaal is. Daarnaast kan PVC iets beter tegen vocht dan laminaat, alhoewel voor beide vloeren geldt dat vocht geen probleem is als je het snel opdroogt als er wat op de vloer terecht is gekomen. Zowel voor PVC als voor laminaat geldt dat ze in een groot aantal verschillende dessin verkrijgbaar zijn die qua uitstraling nauwelijks onder doen voor parket of natuursteen.

PVC en vloerverwarming

Vrijwel altijd is een PVC vloer goed te combineren met vloervwerming. Echter ben je van plan om vloerverwarming te nemen, zorg dan wel vooraf dat je zeker weet dat de combinatie ook echt goed mogelijk is omdat er bij sommige goedkope vloeren toch bezwaren kunnen zijn.


Bijpassende Tips en Informatie